Mange hadde Philippe Gilbert som storfavoritt til VM-tittelen.

Gjennom 2011-sesongen har belgieren plukket med seg den ene storseieren etter den andre. Men han visste at det kom til å bli vanskelig å sikre seg regnbuetrøyen, slik som den danske VM-løypen så ut.

- Allerede da jeg sjekket ut ruta i april skjønte jeg at det kom til å bli en samlet spurt. Jeg skjønte veldig fort at jeg ikke var den store favoritten, og det har jeg ikke løyet om, fortalte Gilbert til Het Nieuwsblad etter målgang.

Belgieren innrømmer også at slagplanen til det belgiske laget var å samarbeide med Italia og Nederland, for å unngå at det hele skulle ende i en massespurt.

Offensive belgiere
Og selv om det var få seriøse angrep på Storbritannia, så skal i hvert fall Belgia ha honnør for forsøkene.

Det var de som åpnet det hele med angrepet fra Johan Van Summeren. I utbruddet fikk årets vinner av Paris-Roubaix med seg landsmannen Oliver Kaisen. Da denne gruppen ble hentet inn, var Klaas Lodewyck med i et lite brudd, men heller ikke disse kunne snyte britene og da spesielt Mark Cavendish for en massespurt.

- Britene kjørte ekstremt intelligent. David Millar, Bradley Wiggins og Chris Froome kjørte fantastisk.

- Akkurat som Cippolini gjorde det i Zolder, grep Cavendish muligheten til å bli verdensmester med begge hender.

Etter rittet nevnte den britiske spurtkanonen at han hadde jobbet mot og planlagt hvordan han skulle gjennomføre dette rittet i tre år. Det overrasker ikke Gilbert.

- Bare se på Team Sky. Når britene først går inn for noe, så gjør de det veldig profesjonelt. Det var rett og slett den beste spurteren i verden som vant, skryter OmegaPharma-Lotto-syklisten.

- Blir vanskeligere og vanskeligere å vinne
Så om han visste at det kom til å ende opp i en massespurt, hvorfor angrep ikke Gilbert, slik han har gjort så mange ganger tidligere i år?

- Blant alle nasjonenes lagledere var navnet mitt markert med et rødt kryss, og teksten «fare, fare». Slik er spillet, jeg blir veldig godt markert og det gjør at det blir vanskeligere og vanskeligere å vinne.

- Det var ofte at vi lå i 65-66 kilometer i timen. På noen falske flater lå vi helt oppe i 50 kilometer i timen, og da er det veldig vanskelig å angripe. Jeg beklager, men jeg er bare menneskelig, forklarer belgieren.

Derfor valgte superstjernen å gi lagkamerat Jürgen Roelandts frie tøyler i spurten. Han kjempet seg inn til en 5. plass, men Gilbert måtte ta til takke med 17. plass.

Det var nok langt unna det resultatet den elleville belgiske sykkelfansen hadde håpet på, men de kan i hvert fall trøste seg med at Gilbert ikke legger bort sykkelen for sesongen helt ennå.

- Nå gjelder det å vende blikket mot Paris-Tours, Giro del Piemonte og Lombardiet rundt. Det blir veldig tøft å vinne, siden jeg allerede har hatt en lang sesong, men jeg skal i hvert fall forsøke.