Gå til sidens hovedinnhold

- Beklager, Kongen!

Camilla Herrem håper Kong Harald vil gi håndballjentene en ny sjanse.

SVERIGE – NORGE 24-19 (13-6):

LILLEHAMMER (Nettavisen): Kong Harald var på plass i Håkons Hall søndag kveld da Norge møtte Sverige i håndball-EM, men det ble ingen festkveld for den norske monarken og hans følge.

I hvert fall ikke om man tar det som ble servert ute på banen av de norske jentene med i betraktingen. Norge var dårligere enn svenskene på det meste, og tapte fortjent med 24-19.

- Vi var helt tomme. Det ble for tamt, sier Camilla Herrem til Nettavisen.

Ikke helt konge
Sola-jenta var én av de norske som likevel hadde en brukbar dag på jobben, og til tross for at beintøffe svensker satte en effektiv stopper for det norske kontringsspillet, nettet Herrem tre.

Kantspilleren var likevel langt fra fornøyd med verken egen eller lagets innsats i kampen, og håper at Kong Harald ved en senere anledning vil gi jentene en ny sjanse til å vise hva de virkelig kan.

- Det er bare å beklage. Det var synd Kongen tok turen hit og fikk oppleve dårlig håndball, sier hun.

- Jeg vil gjerne invitere ham til å komme og se oss i en ny kamp, sier den kjappe kantspilleren.

- Kan bli bedre
Men mens de norske spillerne fortvilte etter kampen var stemningen på topp hos våre blågule naboer. Brøl, skrik og jubel runget gjennom Håkons Hall lenge etter at kampen var ferdigspilt. Også svenske medier har nå kastet seg på håndballbølgen, og laget skrytes opp i skyene etter seieren.

Overskrifter som «Bragden», «Miraklet i Lillehammer», og «Nå kan vi vinne EM-gull» preget svenske nettaviser etter seieren mot Norge. Sverige-trener Per Johansson var imidlertid litt mer nøktern.

- Kan det bli bedre enn dette?

- Det er klart det kan bli bedre, svarer Johansson til Nettavisen.

- Men vi gjør det meste riktig i dag, og får fullklaff og maks uttelling på alt vi gjør. Vi står riktig i forsvar, og så får vi mål på Lunde Haraldsen. Da skjønner vi at dette er mulig å vinne, sier han.

- Bare kjøre på
For det svenske laget var Isabelle Gulldén en av de mest fremtredende spillerne, og Sveriges nummer 20 tok seg god tid til å snakke med både norsk og svensk presse etter at seieren var rodd i havn.

- Har dere vist verden hvordan Norge skal stoppes?

-Andre lag kan nok kikke litt på det vi gjorde i dag, og få noen tips om hvordan Norge skal stoppes, men på den andre siden er alle kamper forskjellige, og vi hadde fullklaff med det vi gjorde, sier hun.

- Vi har en fantastisk keeper og en jobber godt i forsvar. Norge kom rett og slett ingen vei. De fleste angrepene deres endte opp som enkle baller for oss å stoppe, sier den svenske jenta om kampen.

- Hvor langt kan dere nå?

- Nå er det viktig å bare fortsette slik som dette. Ikke forandre på noe, og bare kjøre på, sier Gulldén.

Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken