Den italienske journalisten Fabrizio Romano meldte fredag kveld at den norske Italia-proffen Morten Thorsby er smittet av koronaviruset. Kort tid senere bekreftet klubben dette på sine offisielle nettsider.

Thorsby spiller for den italienske klubben Sampdoria.

I en melding på Twitter bekrefter nordmannen at det står bra til:

- Takk for all omtanke. Jeg har det fint og har kun milde symptomer. Ta vare på hverandre og lytt til det myndighetene sier, skriver han.

I en uttalelse til Norges Fotballforbund sier Thorsby:

- Jeg hadde lette symptomer i går, og i dag fikk jeg svar på testen som var positiv. Jeg er ved godt mot, blir fulgt opp nøye av klubben og følger instruksene fra italienske helsemyndigheter, sier Thorsby.

Italia er et såkalt høyrisikoland med tanke på det smittsomme koronaviruset og er et av landene i Europa som er hardest rammet av viruset.

LES OGSÅ: NFF har fått uventet coronaproblem: Vet ikke hvem de får lov å ta ut i troppen mot Serbia

Fem spillere smittet

Også den profilerte journalisten Gianluca Di Marzio meldte at den norske midtbanespilleren var blant dem som nå er smittet.

Manolo Gabbiadini var den første Sampdoria-spilleren som fikk påvist koronaviruset og nå skal fire andre lagkompiser også være smittet.

I tillegg til Thorsby, har også Omar Colley, Albin Ekdal, og Antonino La Gumina fått påvist viruset, opplyser Serie A-klubben.

- Sampdoria presiserer at klubben umiddelbart har fulgt alle rutiner som kreves. Alle klubbens lokaler er stengt og spillere, ledere og andre som potensielt er smittet er satt i frivillig hjemmekarantene, skriver klubben i en pressemelding.

LES OGSÅ: Thorsby hylles av Ranieri: – Kjefter på ham om han løper under 13 kilometer

Isloert i sitt eget hjem

Ifølge Gianluca Di Marzio skal Thorsby være i karantene hjemme i Genoa og formen til den norske fotballspilleren skal etter forholdene være bra.

23-åringen signerte for Sampdoria i januar 2019 og sluttet seg til klubben i fjor sommer. Han har tidligere spilt for klubber som Stabæk og Heerenveen.

Den italienske fotballigaen Serie A har allerede blitt stoppet som en følge av koronasmitten.

LES OGSÅ: Thorsby om overgangen til Sampdoria: - Det blir «survival of the fittest»

Det er ikke bare i Sampdoria at spillere er smittet av viruset og Juventus-spilleren Davide Rugani ble tidligere i uken bekreftet syk.

Kristoffer Askildsen spiller også for Sampdoria, men skal ikke være blant dem som er smittet.