RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter Odds rekordbud

Sist oppdatert:
Odd Grenland vil kjøpe den amerikanske spissen Taylor Twellman, og prøvde seg med et rekordstort bud.

For et par år siden betalte Odd snaut tre millioner kroner da de sikret seg svenske Per Nilsson. Nå kan den overgangsrekorden ryke - og det med god margin.

Ifølge Boston Globe har Odd lagt inn et bud på én million dollar - 6,5 millioner kroner - på Twellman - som scoret tre mål da USA slo Norge 5-0 for ganske nøyaktig ett år siden.

Bekrefter interessen
Odds sportsdirektør, Hallvar Thoresen, vil ikke kommentere prisen Boston Globe har nevnt, men bekrefter overfor Nettavisen at det dreier seg om et rekordstort bud for klubben.

- Vi er interessert i Taylor Twellman, og har kommet med et utspill overfor MLS for å få en eventuell pris. Det er også riktig at vårt første utspill ble avslått, sier Thoresen.

Han poengterer at overgangsvinduet først stenger 31. mars for norske klubber,.

- Hvordan er han som spillertype?

- Han er ikke så veldig involvert i spillet ute på banen, men scoret jo tre mål mot Norge og er ekstremt god innenfor 16-meteren. Det er der han har sine styrker, sier Thoresen.

- Rekordbudet betyr at dere føler dere sikre på at han kan lykkes i Norge?

- Man har aldri noen garanti, men man vurderer det selvfølgelig ut fra hva spilleren har gjort før. Twellman har spilt en del landskamper, spilt i MLS i fem sesonger og levert varene hele veien. Noen bedre forsikring - eller hva du vil kalle det - om spillerens kvaliteter får man ikke, sier sportsdirektøren.

På spissjakt
Den amerikanske fotballigaen - MLS - har imidlertid avvist det første budet. I USA er det nemlig sånn at ligaen sentralt skriver kontrakt med spillerne, og fordeler dem selv på klubbene. Nytt av året er det at hver klubb kan kjøpe inn en spiller på egen hånd - en såkalt spesiell spiller. Det var slik LA Galaxy sikret seg David Beckham.

Twellman, som har en årslønn på én million kroner i New England Revolution, har scoret imponerende 82 mål på 147 kamper for klubben sin siden 2002. Det er best i USA i samme periode.

Det betyr også at MLS - som er kjent for å være knallharde i forhandlinger - neppe vil gi slipp på Twellman for en billig penge.

Odd har slitt på spissplass siden Olivier Occean ble solgt til Lillestrøm før fjorårets sesong.

PS: Twellmans kontrakt i USA går ut etter kommende sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere