Bekrefter Russell-interesse

Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Sogndals sportsdirektør Svein Bakke bekrefter at Rosenborg har forhørt seg om venstreback Robbie Russell. Han lover trønderne svar i løpet av uka.

24.05.04 08:26

Robbie Russell har vært mye i media den siste tida, om enn av helt andre årsaker. Nå er amerikaneren på nytt i søkelyset, da Rosenborg er på jakt etter den amerikanske venstrebacken.

- Vi ble kontaktet av Rosenborg om Robbie (Russell) i høst/vinter, og sist fredag var det ny kontakt fra trønderne, bekrefter sportsdirektør Svein Bakke ovenfor TV2 Nettavisen.

Les kampfakta, spillerbørs og referat fra Lillestrøm - Sogndal her

Intet bud - ennå
Det er ikke kommet noe bud fra storgrossisten i seriemesterskap ennå, men tidligere i uka gikk Ola By Rise ut og sa at laget hans trenger forsterkninger. Robbie Russell er en mann trønderne lenge har vært begeistret for, med sin gode plasseringsevne og gode pasnings-/skuddfot.

Og når Rosenborg er interessert i noen, bruker vedkommende snart å spille i sort og hvitt.

Bakke understreker at Sogndal imidlertid ikke har noe behov for å selge.

- I motsetning til mange av de andre klubbene Rosenborg har kjøpt spillere fra før, så har ikke vi en presset økonomi som gjør at vi må selge. Når vi fortar vår vurdering, har vi to alternativer, sier Bakke.

- Enten kan vi si at vi ikke er interesserte i noe salg, eller så kan vi si at vi er interesserte, men at vi må ha en pris som gjør at vi for eksempel kan hente inn en gode erstatter.

Hva en slik sum vil måtte være på, nekter Bakke å diskutere. Sogndal har imidlertid kontrakt med Russell ut 2005, så det ligger i kortene at Rosenborg må regne med å hoste opp et betydelig beløp for å friste Sogndal.

Fristet Russell vet intet
Bakke lover Rosenborg et svar på henvendelsen i løpet av kommende uke, men hovedpersonen selv har ikke hørt noe.

- Nei, jeg har ikke hørt annet enn ryktene, og er selv ikke blitt informert om interessen av verken Sogndal eller Rosenborg, hevder Robbie Russell ovenfor TV2 Nettavisen.

Likevel innrømmer 24-åringen at det er en spennende tanke.

- Det er veldig fristende å få spille regelmessig fotball i Europa, slik Rosenborg gjør. Og for en amerikaner som meg, så hadde det vært ekstra moro å spesielt å spille Champions League, avslutter venstrebacken som var ytterst nær en scoring i andreomgangen. Det knallharde frisparket fra 25 meter ble så vidt dyttet til corner av Emille Baron.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.