Mandag kveld meldte VG at 53-åringen får tilbake gamlejobben. Det bekreftet han senere overfor Nettavisen.

– Litt hektisk her nå, har ikke fått lest hele VG-saken. Men kan bekrefte at det som står i overskriften om sportssjef-tittelen stemmer, skrev Bråthen i en tekstmelding til Nettavisen tirsdag morgen.

Tirsdag formiddag hadde hopperne pressetreff i Holmenkollen. Der snakket den ferske sportssjefen om sin nye tittel og veien videre.

– Det er viktig for meg å takke for tilliten, takke kollegaer og utøvere som har gjort en fantastisk jobb i den perioden vi har vært i. Det har blitt levert resultater det står respekt av – historiske prestasjoner. Jeg opplever at mange har engasjert seg i hoppsporten.

Bråthen fortalte videre at lederapparatet i hopp er «så samlet som de skal være».

Avgjørelsen om at Bråthen får tilbake gamlejobben ble tatt under et styremøte mandag kveld.

Langvarig konflikt

Det var for om lag et år siden at Bråthen ble utnevnt til landslagssjef etter en konflikt innad i forbundet. Konflikten har preget mediebildet i lang tid, men det ser nå ut til at de siste brikkene begynner å falle på plass i hoppleiren.

Det hele bunnet i at det oppsto splid da det ble kjent at hoppsjef Clas Brede Bråthen ikke var ønsket med videre da kontrakten hans gikk ut etter sesongen i fjor. Konflikten har blant annet ført til at Ingvild Bretten Berg fratrådte jobben som generalsekretær i Norges Skiforbund tidligere i år.

Tidligere skipresident Erik Røste stilte heller ikke til gjenvalg tidligere i år, men nektet for at Bråthen-konflikten var bakgrunnen for det. Det var imidlertid Røste og Bretten Berg som sto på motsatt side av sportssjefen under det som ble en langvarig strid innad i Norges Skiforbund.

Les også: Stavås Skistad hemmelighetsfull før sesongstarten: – Ikke min stil

Ble sportssjef i 2004

Bråthen har vært en del av forbundet i en årrekke. Etter at han selv var ferdig som hopper, ble han senere sportssjef i 2004.

Ståle Villumstad fikk jobben som sportssjef da Clas Brede Bråthen ble landslagssjef. Villumstad går nå tilbake i jobben som arrangementssjef for hopp, ifølge VG.

Under pressetreffet tirsdag adresserte Bråthen også Villumstads betydning den siste tiden.

– Han har stått gjennom en tøffere periode enn sikkert veldig mange er klar over. Ståle har vært tydelig på at det ikke var sportssjef-jobben han søkte på da han kom inn i skiforbundet, men han tok den for å hjelpe organisasjonen gjennom den krevende situasjonen vi var i. Personlig er jeg veldig takknemlig for det.