På søndag rapporterte Nettavisen at vi hadde fått opplysninger om at Rosenborg og Bodø/Glimt var i dialog om en overgang for målvakten.

15:40 på mandag la klubben ut et stort hint på sin Twitterkonto:

Nå bekrefter klubben på sine egne hjemmesider at overgangen Faye Lund blir Bodø/Glimt-spiller.

– Vi ønsker Julian Faye Lund velkommen til Bodø/Glimt, skriver de på sin Twitterkonto.

Klubben bekrefter videre at sisteskansen har signert en kontrakt som binder han til klubben til 2026.

Les også: Red Bull-sjefen frykter konsekvensene av endringen: – Kan ende i retten

Vil kjempe om plassen

Glimt hadde behov for en ny målvakt etter at andrekeeperen Joshua Smits ble solgt til nederlandsk fotball lørdag. Også førstekeeper Nikita Haikin går en usikker framtid i møte, med en kontrakt som går ut etter sesongen.

22-åringen vil ventelig gå inn som klubbens andrevalg på keeperplassen, bak russisk-israelske Nikita Haikin.

– Det er en duell jeg er villig til å ta. Ting kan selvfølgelig ta tid, men jeg kommer hit for å spille. Det er det viktigste for meg, sier Faye Lund til Bodø/Glimt.

23-åringen gleder seg til å ta fatt på sin nye hverdag i Bodø og forteller at han kjenner godt til Glimt-trener, Jonas Kolstad fra før.

– Jeg føler meg ønsket. De sier de ser noe i meg, så det gleder jeg meg veldig til. Jeg ønsker å utvikle meg, så etter mange kamper på benken håper jeg å endelig få. spille litt. Jeg kjenner Jonas veldig godt fra før og vet at han ønsker meg.

Les også: Stusser over Salah-løfte: – En trussel

Nytt miljø

Oslogutten har vært i Rosenborg siden 2015, men forteller at han nå var klar for å prøve seg i et nytt miljø.

– Jeg føler at jeg aldri har fått satt meg ordentlig i RBK. Jeg har hatt veldig stor konkurranse der, men som keeper trenger man å spille. Jeg har godt av å prøve noe nytt og faktisk tilhøre et sted. Jeg skal jobbe hver dag for å bli bedre.

Når han får spørsmål om hva ambisjonene hans er, er han ikke redd for å sikte høyt.

– Ambisjonen er å spille meg inn på laget og være en del av denne kulturen. Jeg vil utvikle meg i takt med det. Det er fokus på utvikling, og det er det som til slutt gir resultater. Det er masse jeg kan lære her om hvordan man ser på fotball og spillestil. Medspillerne her er gode, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de.

Hør siste episode av «Sesongkortet» her!