Usain Bolt kommer ikke til Bislett i år, men det gjør Carl Lewis, amerikaneren som samlet tilskuerrekord sist han var på Bislett i 1989.

- Ved påsketider ble det klart at Bolt ikke kom til å stille på Bislett. Derfor måtte vi begynne å tenke i alternative baner. Vi er ikke så bekymret for det sportslige, for det kommer veldig mange store idrettsutøvere til stevnet, men vi måtte fylle det tomrommet som blir etter Bolt, særlig når det gjelder den jobben han har gjort utenom banen.

- Det var da navnet til Carl Lewis litt tilfeldig kom opp. Han var her i Oslo i 1989 og samlet et rekordpublikum på 24.000 tilskuere på Bislett den gangen. Alle som var til stede reiste seg og sang bursdagssangen for ham, for han var 28 år den gangen. Nå kommer han tilbake, og jeg mener vi har fått tak i det store navnet som kan fylle skoene etter Bolt i alt det utenomsportslige, sier Steinar Hoen til NTB.

Carl Lewis med to OL- og tre VM-gull på 100-meteren ble kalt «Kongen» da han holdt på. Nå er det klart at «kongen» kommer til Bislett, og det er Bislett-general Hoen veldig fornøyd med, selv om han selvsagt synes det er leit at keiseren uteblir.

- Mye penger
- Vi har brukt veldig mye penger på Usain Bolt de tre årene han har vært her. I og med at han ikke kommer i år, blir det mer penger å bruke på andre utøvere. Jeg tør derfor påstå at vi kommer til å få et mye bredere stevne med bedre deltakelse i alle øvelser, sier Hoen.

Selv om Bolt uteblir, kommer han til å satse hardt på 100-meteren 11. juni, og det er klart at den franske EM-favoritten Christoph Lemaitre stiller i spissen for et sterkt felt. Jaysuma Saidy Ndure, som også er medaljekandidat i EM, blir med på sprintfesten sammen med veteranen, og den tidligere verdensmesteren på 100 meter, Kim Collins fra St. Kitts og Nevis-øyene.

Et show
- Bislett Games er ikke bare en idrettskonkurranse, men også et stort show og en hendelse. Derfor er det viktig for oss å ha et stort verdensnavn på plass, mener Hoen.

Han er sikker på at Carl Lewis er den beste og riktigste mannen til å erstatte Bolt.

Hele norgeseliten stiller på Bislett 1. juni, og for mange av dem er målet å prestere på topp nettopp i Norges største friidrettsstevne. Ingunn Måkestad Bovim sier hun skal ha en liten formtopp på Bislett, og også Andreas Thorkildsen håper å kunne kaste langt der.

– Usain Bolt har vært hos oss i tre år nå. Kanskje er det greit med en liten pause i samarbeidet i år, for dette er jo en mellomsesong for ham, i og med at det verken er VM eller OL, men bare EM i år, sier Steinar Hoen. (©NTB)