MARBELLA (Nettavisen): Daniel Braaten har skrevet under på en kontrakt med eliteserieklubben Stabæk ut 2019-sesongen.

Bærumsklubben bekreftet avtalen torsdag ettermiddag.

Braaten har rukket å bli 36 år, og har lang fartstid fra Eliteserien i klubber som Brann, Vålerenga og Rosenborg. Han sto uten arbeidsgiver etter at kontrakten med Brann løp ut i fjor.

- Koselig å få være med et år til, sier 36-åringen til Nettavisens fra hans nye klubbs spillerhotell i Spania.

Han erkjenner at formen må jobbes med, men påpeker samtidig at det er god tid før seriestart.

- Jeg begynner å bli en rutinert herremann, så jeg får prøve å hjelpe om noen trenger hjelp, men det ser ut som gutta klarer seg fint, forteller han.

Stabæk-trener Henning Berg er god fornøyd å få den tidligere landslagsspilleren i stallen.

- Han har rutine, god erfaring og har spilt på et veldig høyt nivå tidligere. I tillegg har han litt andre ferdigheter enn noen av spillerne våre. Han har fysikk og kraft, og kan også score mål. Totalen med Daniel var veldig enkel da vi skjønte at det var mulig for oss å hente ham, forteller Berg til Nettavisen.

Braaten hevder at kroppen føles fin og at han er lysten på å spille videre i toppfotballen så lenge helsa holder, og kantspilleren har trent rundt en ukes tid med de øvrige Stabæk-spillerne.

Da Nettavisen møtte ham etter Stabæks morgentrening på Marbella torsdag, ville han ikke avsløre om han kom til å signere for klubben, men like etter kom bekreftelsen fra klubben.

Nå er han klar for å gi fatt på en ny sesong i Eliteserien.

- Eliteserien er en fin arena, så det skal blir moro å løpe etter ballen igjen.

Den tidligere landslagspilleren og proffspilleren i Toulouse, Bolton og FC København representerer nå sin femte klubb i Norge. Braaten slo igjennom som toppspiller for moderklubben Skeid i 1. divisjon allerede i 2000.