*Nettavisen* Sport.

Bekreftet: Christian Eriksen er solgt til Inter

FARVEL: Christian Eriksens dager i Tottenham er over. Den danske stjernen har signert for det italienske storlaget Inter.

FARVEL: Christian Eriksens dager i Tottenham er over. Den danske stjernen har signert for det italienske storlaget Inter. Foto: David Klein (Pa Photos / NTB scanpix)

Den danske midtbanestjernen forlater Tottenham og fortsetter karrieren i Serie A.

28.01.20 14:24

Christian Eriksen (27) har bestått den obligatoriske legesjekken i Milano og selges fra Tottenham til Inter.

Inter bekrefter på sine hjemmesider at den danske landslagsstjernen har satt sin signatur på en kontrakt ut 2023/2024-sesongen. Dermed blir Eriksen, etter alt å dømme, den første dansken til å spille for Inter siden Thomas Helveg i 2003.

Harald Nielsen spilte for klubben på 60-tallet, mens Patrick Olsen, Morten Knudsen og Jens Odgaard alle har hatt kontrakt i klubben uten å spille kamper i den italienske toppdivisjonen.

Ifølge den italienske journalisten Fabrizio Romano så skal overgangen ha blitt gjennomført etter at klubbene er blitt enige om en sum på mellom 15 og 20 millioner euro for 27-åringen som hadde kontrakt ut sesongen i London.

De siste dagene har det dukket opp stadig mer informasjon om den mye omtalte overgangen. Så ble Eriksen fotografert etter å ha landet i Milano mandag.

LES OGSÅ: Langer ut mot Dortmunds superstjerne. Bet seg derfor ekstra merke i Haalands oppførsel: - Ingen bør tro det

Seinere på ettermiddagen kunne midtbanestjernen ses vinkende til spente Inter-supportere utenfor lokalene der legesjekken fant sted, i bygningen til Italias olympiske komité (CONI) i byen.

Klikk på bildet for å forstørre. PÅ PLASS: Christian Eriksen gjennomførte medisinske tester hos Italias olympiske komité i Milano mandag. Her tar han imot hyllest fra mange frammøtte utenfor lokalene.

PÅ PLASS: Christian Eriksen gjennomførte medisinske tester hos Italias olympiske komité (CONI) i Milano mandag. Her tar han imot hyllest fra mange frammøtte utenfor lokalene. Foto: Carlo Cozzoli (Pa Photos / NTB scanpix)

Sammen mot suksess

Med overgangen i boks ble dermed Eriksens sjuende Tottenham-sesong avkortet med et halvår.

Han ankom klubben fra Ajax sommeren 2013. Danmark-stjernen ble raskt en av de viktigste brikkene hos Spurs, i et mannskap som med årene ble et fast innslag i Champions League.

2-1-seieren hjemme mot Norwich forrige onsdag blir stående som Eriksens siste kamp for Tottenham.

Ifølge nettstedet Transfermarkt endte han opp med 305 kamper, 69 mål og 89 assist som Spurs-spiller. Det gir et ikke ueffent snitt på 0,52 målpoeng per kamp, eller ett målpoeng i hver 1,8 kamp i Tottenhams farger.

Dansken har lenge vært koblet bort fra Spurs. Kontrakten med de liljehvite i Nord-London gjaldt bare ut den inneværende sesongen og var i ferd med å løpe ut.

Allerede etter Tottenhams finaletap mot Liverpool i Champions League i fjor vår uttalte Eriksen at tida kanskje var moden for å prøve noe nytt.

Siden da er 27-åringen blitt koblet hyppig med andre europeiske storklubber, deriblant Real Madrid og Manchester United. Men uten at det skjedde noe konkret, verken i fjor sommer eller i dette overgangsvinduet.

Etter Champions League-finalen i mai har både Eriksen og Tottenham slitt veldig med å leve opp til forventningene i en vanskelig 2019/2020-sesong.

Den danske midtbaneprofilen har gått fra å være en av lagets viktigste spillere i flere år, til å fly inn og ut av laget til londonklubben.

Bleknet statistikk

Denne sesongen har han startet bare halvparten av de 20 Premier League-kampene han har fått spilletid i, og er også blitt byttet ut fire ganger. Eriksen har scoret to ganger og levert to målgivende pasninger i ligaen denne sesongen.

Til sammenligning ble det åtte scoringer og tolv assist på 35 ligakamper sist sesong, mens han scoret ti mål og serverte elleve målgivende pasninger på 37 kamper i 2017/2018-sesongen.

De to årene før det igjen hadde dansken hele 15 målgivende pasninger per sesong, og scoret til sammen 14 mål i ligasammenheng.

Eksmanager Mauricio Pochettino fikk sparken i Tottenham 19. november, og ble dagen etter erstattet av den tidligere Chelsea- og Manchester United-manageren José Mourinho.

Flere spillere opplevde å finne tilbake til et bedre nivå under Mourinhos ledelse, men i Eriksens tilfelle har det ikke vært så mye framgang å spore.

Nå er 27-åringen omsider klar for et nytt kapittel i karrieren, der målet blir å ta ned Juventus fra Serie A-tronen. Torinolaget har vunnet seriemesterskapet de åtte siste sesongene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag