*Nettavisen* Sport.

Bekreftet: Coutinho klar for Bayern München

FERDIG: Coutinho forlater Barcelona.

FERDIG: Coutinho forlater Barcelona. Foto: Adrian Dennis (AFP)

Brasilianeren forlater Barcelona etter kun halvannet år.

19.08.19 10:54

Philippe Coutinho forlater Barcelona, og lånes ut til Bayern München. Det bekrefter den spanske storklubben på sine hjemmesider. Dermed forlater playmakeren den katalanske hovedstaden etter kun halvannet år.

Barcelona bekrefter i sin pressemelding at Bayern betale 8.5 millioner euro i lån, samt spillerens fulle lønn i det året han er utleid. De har også en opsjon på å kjøpe Coutinho for 120 millioner euro (rundt 1.25 milliarder kroner), opplyser Barcelona.

Coutinho satte penn til papir med Barcelona i januar 2018 da han forlot Liverpool. Den gangen skal avtalen ha hatt en ramme på 142 millioner pund (rundt 1.56 milliarder kroner), der Barcelona betalte 105 millioner pund (rundt 1.15 milliarder kroner).

Les mer: Mandagens Premier League-rykter

Ingen Neymar?

Den avtalen er fortsatt den dyreste overgangen i Barcelonas historie. Dessverre for «blaugrana» har han overhode ikke fått det til å stemme etter at han byttet ut Merseyside med Barcelona.

På totalt 34 kamper i La Liga i fjor endte han opp med fem scoringer og to målgivende for de regjerende seriemesterne. Dermed havnet han i skyggen til blant andre Lionel Messi og Luis Suárez.

Med anskaffelsene av både Antoine Griezmann og Frenkie de Jong denne sommeren har situasjonen til Coutinho, på ny, vært usikker. Han har blant annet blitt koblet med en overgang til Tottenham.

Det som uansett har vært det heteste ryktet den siste tiden er at Coutinho fort kunne ha vært del av en megaovergang som hadde Neymar tilbake til Barcelona, og Coutinho til Paris Saint-Germain.

I sist uke ble det rapportert at Coutinhos agent hadde tatt turen til Paris for å diskutere de ulike kontraktsbetingelsene for en overgang. Siden startet Bayern-ryktene å svirre.

Før Barcelonas første seriekamp mot Athletic Club ble det likevel klart at Barcelona og Bayern München var enige om en låneavtale for den brasilianske superstjernen.

I løpet av sin tid i Barcelona rakk han å vinne ligaen både i 2018 og 2019, og tok også det spanske cupmesterskapet i 2018. Han fikk også med seg tittelen i den spanske supercupen i 2018.

Les mer: Vinn Uniteds hjemmedrakt

Mann nummer seks

Coutinho blir dermed Bayern Münchens sjette signering denne sommeren. Det har lenge vært klart at klubben skulle hente franskmennene Benjamin Pavard og Lucas Hernández fra Stuttgart og Atlético Madrid.

Siden har deres landsmann Michael Cuisance tatt turen fra Borussia Mönchengladbach, mens også Jann-Fiete Arp har meldt overgang fra Hamburg. Ivan Perisic er også hentet inn på lån fra Inter denne sesongen.

Den tyske storklubben har en langt historikk med å få det beste ut av brasilianske spillere, og kan se tilbake på profiler som Lúcio, Giovane Élber og Ze Roberto, som alle var med å sikre klubben store trofeer.

Bayern har fått en skuffende start på sesongen etter at de kun maktet å spille 2-2 mot hovedstadslaget Hertha Berlin i sesongens aller første serierunde.

Bayern opplyser at Coutinho har blitt tildelt drakt nummer ti i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.