Torsdag morgen opplyste hans nåværende klubb Standard Liege at de har avlyst en planlagt pressekonferanse med den norske treneren som normalt finner sted to dager før kamp. Standard tar i mot Cercle Brugge på hjemmebane lørdag.

I flere belgiske medier har det blitt rapportert at Deila har vært ønsket og er nær å ta over Club Brugge denne sommeren. Den belgiske avisen HLN rapporterte onsdag at nordmannen i prinsipp er enig med Brugge om å ta over som trener.

Nettavisen fikk torsdag opplyst at Deila blir ny trener for Club Brugge og at partene har en enighet om at han blir klubbens nye sjef.

Noen timer senere kom også bekreftelsen fra den belgiske storklubben:

Saken har vært slått stort opp i Belgia de siste ukene og forholdet mellom Standard og Club Brugge skal ikke være spesielt godt. Flere av Vallonia-klubbens supportere, i den fransktalende delen av Belgia, skal ikke være spesielt fornøyd med at nordmannen forlater klubben til fordel for en rival etter kun en sesong i sjefsstolen.

Sportsdirektør Fergal Harkin i Standard stilte på en pressekonferanse kort tid etter at Deilas avgang ble bekreftet.

Han fyrte løs mot nordmannen.

– Profesjonelt synes jeg dette er veldig vanskelig. Jeg trodde at Deila og jeg sammen holdt på med en treårsplan, og jeg synes han drar kjapt. Om jeg forstår valget hans? Helt ærlig: Nei. Han var hos den største klubben i Belgia. Jeg synes han burde blitt, sier en svært lite fornøyd Harkin.

Klubbene var ikke i formell kontakt om en overgang for den tidligere Strømsgodset, Celtic, Vålerenga og New York City-treneren før inntil nylig, men det skal heller ikke ha vært nødvendig da Deila hadde en utkjøpsklausul i sin kontrakt med Standard.

Deila slutter i sin nåværende klubb med øyeblikkelig virkning. Han tar med seg assistent Efrain Juarez til sin nye klubb.

– Det som står skrevet i avisene, er ikke sant. Jeg har ikke noen avtale med Club Brugge. Det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene. Jeg har en kontrakt her (Standard) og er tilfreds her. Jeg vet ikke noe om det som skrives i mediene. Det skaper uro rundt klubben, sa Deila ifølge Het Laatste Nieuws etter helgens 0-3-tap mot Westerlo.

Etter det Nettavisen forstår skal Club Brugge ha fulgt den tidligere VIF-treneren over lang tid, men det skal ha vært et oppgjør de to klubbene seg imellom sist sesong som skal ha vært den utløsende faktoren som gjorde at den belgiske storklubben virkelig bestemte seg for å gå for telemarkingen.

Standard Liege vant det nevnte oppgjøret 3-0, i en kamp hvor tidligere Vålerenga-spiller Aron Dønnum spilte fra start.

Deila skal også ha fått et tilbud om å forlenge kontrakten med Standard som han tok til en 6. plass i grunnserien i Belgia denne sesongen, men nordmannen skal ikke ha fått nok lovnader om midler til å forsterke laget i sommer.

Det har han imidlertid fått i Club Brugge i jakten på å ta klubben tilbake til toppen i belgisk fotball. Denne sesongen endte de på en skuffende 4. plass. De har også gjort det svakt i playoff-spillet.

I Brugge-klubben spiller allerede norske Antonio Nusa.