Lørdag møttes West Ham og Everton til en kamp som mange døpte «El Sackico».

Begge klubbene lå under nedrykksstreken, og det virket å være enighet om at det tapende lagets manager ville få sparken.

Everton tapte 2-0, og på mandag begynte spekulasjonene om at Frank Lampard får sparken.

Les også: Ten Hag refser United-stjernene: – Skal ikke være mulig

Nå har altså klubben bekreftet at treneren er ferdig, etter mindre enn et år i jobben. 44-åringen tok over for Rafa Benitez 31. januar 2022, og signerte egentlig en kontrakt på 2,5 år.

– Alle i Everton vil gjerne takke Frank og hans trenerteam for deres tjeneste i løpet av det som har vært utfordrende 12 måneder. Frank og lagets engasjement og dedikasjon har vært eksemplarisk gjennom deres tid i klubben, men nylige resultater og den nåværende ligaposisjonen gjorde at denne vanskelige avgjørelsen måtte tas, skrev Everton i en pressemelding mandag kveld.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

Videre skriver klubben:

– Vi ønsker Frank og hele hans team lykke til videre. Klubben har startet prosessen for å sikre en ny manager og vil gi oppdateringer om ansettelsen etter hvert. Paul Tait og Leighton Baines vil trene til en ny manager er utnevnt.

Ni seiere, åtte uavgjort og 20 tap kan ha blitt fasiten på Evertons 37 kamper under Chelsea-legendens ledelse.

Denne sesongen har de kun vunnet tre av de første 20 kampene, og ligger på 19. plass med 15 poeng.

Til tross for den utfordrende sesongen var Lampard selv klar på at han ønsket å bli værende i rollen da han uttalte seg til pressen forrige uke.

– Jeg kan ikke utrette mirakler og jeg vet at jeg ikke er den beste treneren i verden., men jeg vet at jeg vil jobbe så hard jeg kan for å gjøre det så bra jeg kan, uttalte Lampard.

Les også: United-legende sjokkerer: – Mistet jobben etter raseriutbrudd