Nettavisen kunne mandag ettermiddag melde at den franske klubben hadde tatt kontakt med Fredrikstad for å sikre seg den nigerianske kantspilleren på deadline day.

Tirsdag ettermiddag bekreftet Fredrikstad at overgangen var i boks. Klubben ønsker ikke å gå ut med hvor mye de får for spilleren, men omtaler det som en god avtale.

- Det er som regel flere elementer i bildet når en slik overgang gjøres, og i siste liten ble det gjort endringer som gjorde at nettoen vi sitter igjen med blir god. Taofeek hadde et veldig sterkt ønske om å dra, og da vi fikk betingelser vi er fornøyde med, så ble dette bra for alle parter, sier daglig leder Jacim Heier i en pressemelding.

Lånes ut til Vålerenga

Nettavisen fikk samtidig opplyst fra flere kilder mandag at selv om Ismaheel kjøpes av Lorient, skulle han lånes ut igjen til Vålerenga fram til sommeren.

Tirsdag bekreftet Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen dette.

- Vi er enig med klubben (Lorient) om hvordan en låneavtale skal se ut. Begge parter skal se på papirene nå. Vi er positive, og det ser positivt ut med tanke på de siste detaljene. Det tar alltid litt tid å komme helt i mål med alle partene som er involvert i en slik prosess, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Senere tirsdag opplyste agentselskapet til Ismaheel at detaljene for et Vålerega-lån nå ser ut til å være på plass og at avtalen blir en realitet.

- Ismaheel drar på et seks måneder langt lån i Vålerenga, så lenge han består legesjekken, skriver agentselskapet Tempo Sport Group på Instagram.

Les også: Koné solgt til Ligue 1

Ismaheel lånes dermed ut til hovedstadsklubben fram til sommeren.

Stor interesse

Ismaheels agent Mikail Adampour har tidligere bekreftet interesse for Fredrikstad-spilleren fra Belgia og Frankrike til Eurosport.

Lorient var etter det Nettavisen forstår mest aktive for å sikre en avtale med den offensive spilleren, som noterte seg for 13 mål på 20 kamper i OBOS-ligaen i fjor.

Etter en strålende fjorårssesong fikk Ismaheel prisen for årets gjennombrudd i OBOS-ligaen.

Samme klubb signerte nylig Sarpsborg 08-spiss Ibrahima Koné for en totalpakke på omkring 40 millioner kroner.