Avgjørelsen ble bekreftet av Italias fotballforbund mandag. Dermed er Juventus igjen i trøbbel i racet om Champions League-spill neste sesong.

Storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen. Nå er den nede på 7.-plass med 59 poeng før bortekampen mot Empoli. Deretter venter oppgjør mot Milan (h) og Udinese (b) i avslutningen.

De fire beste ved sesongslutt tar seg til den gjeveste europacupen. Juventus kunne ha kvalifisert seg ved å vinne europaligaen, men der ble det stopp i semifinalen.

Frikjente flere

Domstolen har samtidig frikjent Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio og Enrico Vellano for anklagene.

– Dommen vekker stor bitterhet i klubben og blant våre millioner av fans, som i mangel på klare regler føler seg ekstremt hardt straffet, skriver Juventus på Twitter.

En måned er gått siden Juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. Det skjedde etter en høring hos Italias olympiske komités (CONI) høyeste juridiske organ.

Vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet.

Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

En av ni klubber

Saken er døpt «plusvalenza», et italiensk begrep som brukes for å beskrive gevinsten opptjent ved salg av en eiendel, i dette tilfellet fotballspillere, som har gått opp i pris siden den ble anskaffet.

Juventus var en av ni italienske klubber som ble etterforsket i saken, og den eneste som ble dømt av Italias fotballforbunds domsorgan. Klubben ble da kjent skyldig i kunstig å ha oppjustert priser for solgte spillere.

I tillegg til poengstraffen ble tidligere Juventus-president Andrea Agnelli utestengt fra italiensk fotball i to år, mens tidligere sportsdirektør Fabio Paratici ble utestengt i to og et halvt år. Deres utelukkelser ble opprettholdt av CONI, men Pavel Nedved og noen andre ledere fikk sine saker prøvet igjen.

(©NTB)