Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Klaesson klar for Leeds

Kristoffer Klaesson går fra Eliteserien til Premier League.

Som Nettavisen har rapportert tidligere blir Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson Leeds-spiller. Premier League-klubben bekrefter overgangen fredag.

Flere kilder opplyser til Nettavisen at Vålerenga får godt over 20 millioner kroner for 20-åringen. Klubbene skal også ha forhandlet frem flere ulike bonuser og klausuler i avtalen som kan gjøre totalrammen enda større med årene.

Ifølge Nettavisens opplysninger tok Leeds sportsdirektør Victor Orta turen til Oslo i starten av juli for å møte den unge keeperen ansikt til ansikt. Etter det skal det ha gått slag i slag.

I midten av juli konkretiserte Premier League-klubben interessen med et bud på Klaesson.

20-åringen skal ha reist til England på søndag, og ha sittet i karantene der til torsdag.

Nå bekrefter klubben på sin Twitter-konto at keeperen er klar for spill i Leeds-drakta:

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne sjansen. Det blir spennende og en ny opplevelse for meg. Jeg gleder meg veldig til å ikle meg Leeds-drakta, sier Klaesson til NTB.

Klaesson debuterte for Vålerenga i 2019 etter at førstekeeper Adam Larsen Kwarasey ble skadet. Totalt fikk han tolv kamper for VIF i Eliteserien den sesongen.

– Det blir en ny opplevelse for meg å starte på benken, og så skal jeg kjempe hardt for å få spilletid. Det blir å lære mye nytt i klubben i starten, for de spiller jo på en helt annen måte, sier han.

Sesongen etter, altså forrige Eliteserie-sesong, var han det ubestridte førstevalget i Vålerenga-buret. Det samme har han vært denne sesongen.

Klaesson ble tatt ut i Norges landslagstropp til kampene mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro i mars, men måtte trekke seg etter koronasmitte i Vålerenga.

I Leeds kommer han til å kjempe med franske Illan Meslier om spilletid i buret.