Den svenske treneren er ferdig i Lillestrøm, bekrefter klubben i en pressemelding mandag formiddag.

- Lillestrøm Sportsklubb vil takke Jörgen Lennartsson for den innsatsen han har lagt ned for klubben, og ønsker ham lykke til videre, sier styreleder Morten Kokkim.

Det var Romerikes Blad som først avslørte nyheten mandag.

Møter Start i kvalik

LSK endte søndag på kvalikplass i Eliteserien og må ut i to kamper mot Start for å berge plassen.

De kampene går nå uten Lennartsson bak roret.

- Jeg og klubben har hatt en god dialog om situasjonen vi nå er i. Dette har endt med at en ny trener leder laget i de to avsluttende kvalikkampene. Jeg har stor forståelse for det, selv om jeg tror vi hadde klart det uansett, sier Lennartsson i en pressemelding.

Verken Lillestrøms sportslige leder Simon Mesfin eller styreleder Morten Kokkim har besvart Nettavisens henvendelser mandag formiddag.

Lennartssons kontrakt varte i utgangspunktet ut 2020-sesongen, og Lillestrøm går trolig på et økonomisk tap for å kvitte seg med hovedtreneren.

Ifølge Romerikes Blad må trolig LSK ut med én årslønn for å bli kvitt treneren nå. Det vil i tilfelle kunne koste klubben et sted mellom 1,5 og 2 millioner kroner, ikke udramatisk for en klubb som styrer mot et underskudd på rundt syv millioner.

Nordlie?

Romerikes Blad nevner Tom Nordlie som en het kandidat til å ta over laget i de to kvalifiseringskampene.

Nettavisen får bekreftet fra informert hold at LSKs førstevalg til å ta over er nettopp Nordlie, men at også Toni Ordinas, klubbens leder for ungdomsavdelingen, kan være en kandidat til å lede klubben i kampene mot Start.

- Både interne og eksterne trenerkrefter er aktuelle som trener på kort sikt, skriver LSK i pressemeldingen.

Verken Nordlie eller Skeids styreleder Jørgen Wilhelm Bjerke har besvart Nettavisens henvendelser mandag.

Nordlie har tidligere vært LSK-trener og har et stort hjerte for klubben.

Lillestrøm har hatt en katastrofal avslutning på sesongen og rundet av med 11 strake kamper uten seier. På de siste 11 kampene har LSK tatt begredelige fem poeng.

Den svenske 54-åringen har hatt jobben siden han sommeren 2018 tok over etter at Arne Erlandsen fikk sparken. Gultrøyene har hatt en negativ utvikling under svenskens ledelse og har ikke maktet å vinne verken nok kamper eller fansens hjerter.

I søndagens kamp mot Sarpsborg på Åråsen skapte ikke hjemmelaget én stor målsjanse i kampen som kunne berget ny eliteseriekontrakt.

Kvalikkampene mot Start spilles på Sør Arena 7. desember og på Åråsen 11. desember.