Både Liverpool og Bayern München bekrefter at Mané har signert for den tyske storklubben. Har har skrevet under på en treårskontrakt med Bayern.

Ifølge den velinformerte journalisten Fabrizio Romano betaler Bayern 32 millioner euro, pluss bonuser som gjør at totalsummen kan stige opp til 41 millioner euro.

– Jeg er veldig glad for å endelig være i Bayern München. Vi snakket mye og jeg følte stor interesse fra denne flotte klubben helt fra begynnelsen, så for meg var det ingen tvil. Det er rett tid for denne utfordringen, sier senegaleseren til Bayerns hjemmeside.

Avslører hvordan Klopp og lagkameratene reagerte

At Mané forlater Liverpool til fordel for Bayern München har over lengre tid vært en dårlig bevart hemmelighet.

Les også: Smadret Ronaldos luksusbil til 21 millioner

I et intervju med Bild, som ble publisert tirsdag kveld, snakket Mané ut om hvorfor han velger å forlate Liverpool og signere for Bayern.

Bayern pekte seg tidlig ut som storfavoritt, og for rundt en uke siden kom rapportene om at Mané og den tyske klubben var enige om de personlige betingelsene. Lørdag kom nyheten om at også klubbene hadde kommet til enighet.

Allerede tirsdag ble Mané avbildet i Bayern-drakt, samme dag som han gjennomførte den medisinske testen. Nå er altså overgangen bekreftet.

I den forbindelse har Mané gjort et avskjedsintervju med Liverpool på klubbens hjemmeside og i tillegg har han lagt ut en melding til fansen på sin egen Instagram.

– Det er vanskelig å finne de riktige ordene for dette. Jeg vil bare takke dere fra bunnen av mitt hjerte, jeg er så glad for å være en liten del av denne utrolige suksessen vi har hatt sammen i løpet av de siste seks årene, skriver han på Instagram.

I intervjuet med klubben fikk han blant annet spørsmål om han har fått sagt farvel til lagkameratene og manager Jürgen Klopp. Da forteller han hvordan de reagerte på avskjeden hans.

– Etter begge klubbene hadde blitt enige om overgangen sendte jeg en lang avskjedsmelding til alle, som er normalt. De var lei seg, som jeg også var, men det er en del av livet. Vi må bare akseptere det, sier Mané.

Stor suksess

Dermed ble det med seks sesonger i Liverpool for kantspilleren, som i løpet av tiden på Anfield har vært blant Jürgen Klopps aller viktigste menn.

Premier League, Champions League, VM for klubblag, FA-cupen og ligacupen har han alle vært med å vinne én gang.

I 2018/19-sesongen ble han også toppscorer i den engelske toppdivisjonen med 22 nettkjenninger - sammen med Pierre-Emerick Aubameyang og lagkamerat Mohamed Salah.