Ifølge Nettavisens kilder har Odd-duoen Joshua Kitolano og Tobias Lauritsen reist til Nederland for å ferdigstille en overgang til den nederlandske æresdivisjonsklubben Sparta Rotterdam.

Opplysningene viste seg til å stemme. Klubben presenterte deres to nye signeringer sent torsdag kveld.

Lauritsen skal også ha hatt et tilbud fra skotske Aberdeen, men har valgt å forbli lagkamerat med Kitolano i Sparta Rotterdam.

Odd skriver i en pressemelding at Lauritsen vil være tilgjengelig for spill frem til kampen mot Kristiansund. Kitolano vil være Odd-spiller frem til 1. august.

Sparta Rotterdams tekniske direktør, Gerard Nijkamp, er meget fornøyd med at klubben har fått hentet inn de to nordmennene, som han sier at klubben har fulgt en god stund. Om Kitolano sier han følgende:

– Joshua er en spiller med en stort potensiale, som var på klubbens liste av flere årsaker. Selv om han er ung, så har han mye erfaring og er utvilsomt klar for å ta det neste steget. At han valgte at Sparta skulle være det steget sier alt om den gode følelsen vi begge hadde etter samtalene våre. Vi tror at Joshua vil bli en ressurs for klubben, sier Nijkamp.

Om Tobias Lauritsen sier han følgende:

– Vi var på utkikk etter en spiss som passet spillestilen vår. Tobias er en spiller som vi har fulgt over lengre tid, og som har overbevist oss om sine kvaliteter. Han kan være av verdi for Sparta både som et oppspillspunkt, og som en målscorer. Vi vet at klubber fra andre land også var interesserte i å hente han, så vi er glade for at han valgte Sparta, sier Nijkamp.

Både Lauritsen og Kitolano har vært sentrale spillere for Odd i årets Eliteserien-sesong.

Lauritsen er klubbens toppscorer med fire mål, og har vært på banen i alle lagets kamper i den hjemlige serien.

Kitolano har startet i alle lagets kamper, unntatt borteoppgjøret mot Sarpsborg 08.

Les også: Går til angrep etter Zlatans stunt: – Han er for gammel for dette