Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Ødegaard klar for Arsenal

Martin Ødegaard (22) skal prøve seg i Premier League for første gang. Zidane-prat skal ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over.

Ødegaard har ikke fått den spilletiden han hadde håpet på i Real Madrid og skal nå prøve seg på et nytt låneopphold.

Denne gangen går turen til Premier League og Arsenal. Det bekreftes fra offisielt hold onsdag.

Ødegaard: - En god match

– Hver gang du drar et nytt sted, vil du få en god følelse og vite at det er en plan. Alt her virker bra, sier Ødegaard.

– Jeg liker klubben, og jeg har alltid likt hvordan den ønsker å spille. Klubben og måten manageren ønsker å spille på, gjør at det passer meg veldig bra. Jeg tror det er en god match, sier han.

Nordmannen synes også det er spesielt å få muligheten til å spille i den engelske toppdivisjonen.

Les også: Chelsea-stjerne hetses i sosiale medier etter at Lampard fikk sparken

- I Norge er Premier League veldig stort. Helt siden jeg var liten gutt der så jeg på alle kampene sammen med vennene mine.

- Jeg synes det er den største ligaen, spesielt i Norge, så for meg har det alltid vært en drøm å spille i Premier League, og jeg har alltid likt måten Arsenal spiller på og klubben generelt. Så det er en drøm som går i oppfyllelse på mange måter, forteller Ødegaard, som vil ikle seg draktnummer elleve.

Også manager Mikel Arteta er godt fornøyd med å ha landet avtalen.

- Det er veldig fint at vi har sikret oss Martin frem til slutten av sesongen. Martin er selvfølgelig en spiller vi alle kjenner veldig godt, og selv om han fortsatt er ung, så har han spilt på toppnivået en stund. Martin innehar flere kvaliteter som vil gi oss flere offensive muligheter, og vi er alle begeistret over å skulle integrere ham inn i våres planer mellom nå og mai, sier spanjolen.

Ifølge både spanske og engelske medier skal avtalen være uten en klausul om kjøp.

- Bra for ham å komme seg bort

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror det er en fornuftig overgang av Ødegaard.

- Han har vært ute i kulden og han har heller ikke vært på sitt beste i Real Madrid. Jeg synes han har vært litt forsiktig og han har ikke vært like offensiv og dominerende som han var for Real Sociedad. Veien inn til en plass i den elleveren i Real Madrid har sett veldig lang og tøff ut. Han er fortsatt ung selv om vi har hørt om ham i snart ti år, sier Mathisen til Nettavisen.

Han mener Ødegaard gjør lurt i å bytte klubb nå.

- Jeg tror det er bra for ham å komme seg bort. Vi får bare håpe at han klarer å spille seg inn i det Arsenal-laget og viser hva som bor i han, sier Mathisen.

TV 2-eksperten tror Ødegaard har noe som Arsenal mangler.

- Hvis Ødegaard er på sitt beste så tror jeg han skal få mange minutter for Arteta og Arsenal. Jeg tror det kan være en god match for begge parter, sier Mathisen.

- Dråpen som fikk begeret til å renne over

Ødegaards overgang til Arsenal skjer etter at nordmannen skal ha fått nok av benketilværelsen hos den spanske storklubben.

Nordmannen ble ikke engang sendt i oppvarming i kampen mot Athletic Club tidligere denne måneden og spanske Marca meldte forrige uke at det fikk Ødegaard til å reagere.

- Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for 22-åringen, skriver avisen.

Avisen hevder at dette skjedde kun få dager etter at Ødegaard hadde samtaler med Real Madrid-trener Zinedine Zidane der de to skal ha snakket om hans manglende spilletid.

- Flere ville ha Ødegaard

Ødegaard ble i neste kamp utelatt fra Real Madrids tropp og det ble etter hvert klart at det gikk mot en ny overgang for den norske landslagsspilleren.

Flere klubber skal ha vært interessert i å låne Ødegaard, deriblant Real Sociedad, men valget falt til slutt på Arsenal.

Fotballjournalist Fabrizio Romano skriver at Ødegaard skal ha blitt overbevist etter samtaler med Arsenal-manager Mikel Arteta.

- Skeptisk til spilletid

Det er imidlertid ikke alle som er like overbevist om at Ødegaard nødvendigvis vil oppnå det han håper på i Arsenal.

Ekspertene Nettavisen har vært i kontakt med den siste tiden er enige om at det er et spennende klubbvalg, men Arsenal-kjenner og Discovery-kommentator Kenneth Fredheim er usikker på hvor mye spilletid Ødegaard vil få i London-klubben.

- Særlig fordi Arsenal nå plutselig ved hjelp av unggutter har begynt å få sving på det offensive igjen. Det er umulig å se at han skal danke ut Saka på høyrekant og nesten like umulig å se at han skal danke ut Smith Rowe i tier-rollen. Det blir en utfordring, sier Fredheim til Nettavisen.

- Jeg er rett og slett skeptisk til hvor mye spilletid han får, forteller Discovery-kommentatoren.

Det gjenstår å se.

I neste Arsenal-kamp venter Manchester United på Emirates Stadium, 30. januar.

Det er bare å merke seg den datoen med en gang.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant