Aston Villa bekrefter tirsdag kveld at det har sikret seg den brasilianske midtbanespilleren Philippe Coutinho på lån fra FC Barcelona.

Coutinho har tidligere spilt for Liverpool i Premier League. For de røde fikk 152 ligakamper og scoret 41 mål, før han ble solgt for store penger til katalanerne.

I Aston Villa gjenforenes han med Steven Gerrard, som han spilte sammen med i Liverpool. Gerrard er nå manager i Birmingham-klubben.

I en kort pressemelding opplyser Aston Villa tirsdag kveld at Coutinho besto den obligatoriske legesjekken tidligere samme dag og at han nå har signert.

Han har blitt tildelt trøyenummer 23 og arbeidstillatelsen er i boks.

Coutinho ble aldri noen stor suksess i Barcelona, til tross for at klubben betalte rundt 105 millioner euro da de hentet ham i vintervinduet i 2018.

Han har spilt 106 kamper for klubben og scoret 26 ganger i Barcelona.

Skal man tro ryktene har katalanerne forsøkt å kvitte seg med 29-åringen i lengre tid. I 2019/20-sesongen var han utlånt til den tyske storklubben Bayern München.

Aston Villa bekrefter i pressemeldingen at de har sikret seg en opsjon på kjøp av brasilianeren når den opprinnelige låneavtalen går ut etter sesongen.