Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Rosenborg har solgt Kristoffer Zachariassen

Rosenborg selger Kristoffer Zachariassen til ungarsk klubb.

Torsdag ettermiddag melder Rosenborg på sine hjemmesider at de har har blitt enige med Ferencvaros om en overgang for Kristoffer Zachariassen.

Dermed forlater Kristoffer Zachariassen (27) Rosenborg etter halvannet år i Trondheim.

- Kristoffer har vært en solid spiller for oss og har gjort det såpass bra at han har blitt attraktiv for klubber nede i Europa. Vi har fått et meget godt tilbud og Doff kjenner selv at han har lyst til dette. Derfor kjennes det riktig på alle plan, sier sportslig leder Mikael Dorsin.

Kristoffer Zachariassen har vært Rosenborgs beste og viktigste spiller til nå denne sesongen. På 12 kamper i den svarte og hvite drakten har 27-åringen notert seg for åtte scoringer og to målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon. Zachariassen endte på 21 mål på 45 kamper totalt for Rosenborg og er klubbens toppscorer denne sesongen med åtte mål på tolv kamper i Eliteserien.

- Han fortjener muligheten

Nå har mannen fra Sotra utenfor Bergen gjort sitt i RBK-trøya.

- Det viser seg igjen at hvis man gjør det bra i Rosenborg, uansett alder, er man attraktiv på markedet om man spiller i RBK. Det har Kristoffer gjort og han fortjener muligheten sin, sier Dorsin.

Etter det Nettavisen erfarer mottok Rosenborg et bud på rundt 20 millioner kroner på Zachariassen fra den ungarske storklubben Ferencvaros. Midtbanespilleren er allerede på plass i Ungarn og enig med klubben om sin personlige kontrakt.

Det var Eurosport som omtalte saken først torsdag.

Nidaros skriver at Zachariassen ikke var å se da Rosenborg-spillerne møttes til trening torsdag formiddag. Nettavisen har kilder på at Zachariassen allerede da befant seg i Ungarn, etter å ha ankommet landet i går.

– Jeg vet ikke så veldig mye. Jeg fikk vite at det var ting på gang i går kveld. Jeg har ikke snakket med gutten heller. Jeg vet bare at han er borte fra treningen i dag, sier RBK-sjef Åge Hareide til Nidaros etter treningen.

Verken Zacharriassen selv eller hans agenter Bjørn Tore Kvarme og Vadim Demidov har besvart Nettavisens henvendelser.

Jobber med forsterkninger

Med et salg av Zachariassen må Rosenborg etter alle solemerker ut på jakt etter erstattere i sommer.

- Det er noe som diskuteres, hva som er nødvendig på kort og lang sikt. Der har Mikke (Dorsin, sportslig leder) mer oversikt, uttalte Hareide til lokalavisen Nidaros onsdag.

– Det som mangler på kort sikt, det er innlysende. Vi har tre sidebacker og Jonathan Augustinsson er ute, mens Pawel (Chrupalla) må ta stegene i 2. divisjon. Vi har Holmar Eyolfsson ute med akillesen og problematikk i midtstopperposisjonen. Så har vi midtbanespillere ute, så visse områder er vi tynne, sier Hareide videre.

Rosenborgs sportssjef Mikael Dorsin har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

– Kristoffer er en solid spiller, sier Dorsin til Nidaros, uten å røpe noe om situasjonen.

Ferencvaros avanserte tirsdag til andre kvalifiseringsrunde i Champions League etter seier over to kamper mot Prishtina. I neste runde møter de litauiske Zalgiris i et oppgjør der ungarerne må kunne regnes som klare favoritter.

For at Zachariassen eventuelt skal kunne være tilgjengelig til dobbeltoppgjøret, som starter med kamp i Budapest 20. juli, må han registreres innen midnatt torsdag 15. juli.

I den ungarske klubben blir Zachariassen lagkamerat med den tidligere Strømsgodset-spilleren Tokmac Nguen som allerede er en av lagets største stjerner.

Klubben vant den ungarske ligaen suverent forrige sesong og deltok i gruppespillet i Champions League der de var i gruppe med Barcelona, Juventus og Dynamo Kiev. Dit tok de seg etter at de slo ut Molde på bortemålsregelen i den siste kvalifiseringsrunden.

Ferencvaros trenes av østerrikeren Peter Stöger. 55-åringen har tidligere trent de tyske storklubbene Köln og Borussia Dortmund og kom senest var senest i Austria Wien før han tok over manager-jobben i Ungarn denne sommeren.