*Nettavisen* Sport.

Bekreftet: Svensk toppseriekamp etterforskes for kampfiksing

KAMPFIKSING: Svensk fotball rystes nok en gang av en mulig kampfiksingsak. Det er ingen sammenheng mellom spillerne på bildet og kampfiksingsaken. Foto: Björn Larsson Rosvall/tt Nyhetsbyrån (NTB scanpix)

Kampen mellom Kalmar FF og Elfsborg er under etterforskning. Det svenske fotballforbundet gransker nå kampen.

04.06.19 14:53

Allsvenskan-oppgjøret mellom Kalmar og Elfsborg 26.mai endte 1-1, men nå har etterdønningene fra kampen tatt en ny vending. Lørdag kunne den svenske avisen Aftonbladet avsløre at en kamp i Sveriges øverste divisjon var under etterforskning for kampfiksing.

Tirsdag bekreftes det at det dreier seg om kampen mellom Kalmar og Elfsborg.

- Vi har fått informasjon fra forbundet om at de titter på denne kampen. Det kan jeg bekrefte, sier Elfsborgs klubbsjef Stefan Andreasson ifølge lokalavisen Borås Tidning.

Det svenske fotballforbundet skal ha tatt tak og sett på kampen i etterkant 1-1-oppgjøret. De samarbeider med politiet etter det som blir karakterisert som «flere oppsiktsvekkende handlinger fra flere spillere på banen», ifølge Aftonbladet.

Politianmeldelse

Aftonbladet erfarer også at en politianmeldelse er opprettet, men politiet ville ikke kommentere dette konkret i helgen.

- Jeg kan ikke gi noen informasjon overhodet per nå, uttalte Fredrik Gårdare, sjef for politiets særskilte aksjonsgruppe mot idrettsrelatert kriminalitet ifølge Aftonbladet på lørdag.

Nå er det altså bekreftet hvilken kamp det dreier seg om.

Kalmars klubbleder Mattias Rosenlund bekreftet mandag at Kalmar var et av de involverte lagene.

– Jag kan bekrefte at jag har vært i kontakt med det svenske fotballforbundet, men jeg kan ikke si mer om det spesifikke tilfellet. Derimot kan jag rent generelt si at kampfiksing er et voksende problem. Vi ser veldig alvorlig på dette og jobber konstant for å informere våre spillere om farene, sier Rosenlund ifølge lokalavisen Barometern.

- Oppsiktsvekkende oppførsel fra spillere på banen

Aftonbladet skrev lørdag at en kombinasjon av oppsiksvekkende oppførsel fra spillere på banen, i tillegg til flere konkrete spill som ble gjort på kampen fra personer med nær kobling til spillere, var en årsak til at det ble fattet mistanke.

- Det er bra at det finnes et system som fungerer. Nå får vi avvente og se hvor dette tar veien, sier Andreasson som ønsker en etterforskning velkommen, ifølge Expressen.

Politiet sier nå at de har tatt saken et skritt videre, men vil ikke gå inn i detaljene i saken.

- Vi er ganske tidlig i etterforskningen og mistankene er tilstrekkelig sterke for å anta en forbrytelse. Hvilken forbrytelse det handler om vil jeg ikke gå inn på nå, men jeg kan hvertfall bekrefte at en forundersøkelse kommer til å innledes, sier Nils Martling, inspektør etterforskningsleder for politiets særskilte aksjonsgruppe mot idrettsrelatert kriminalitet til Barometern.

Flere saker

Kampen mellom Kalmar og Elfsborg endte 1-1 etter et selvmål av Elfsborgs Gustav Henriksson i det 79. minutt, før Simon Strand utliknet for Elfsborg tre minutter senere.

Sverige har de siste årene opplevd flere saker knyttet til kampfiksing og det blir sett på som et økende problem i fotballen i nabolandet i vest.

Tidligere i år var også det norske laget Jerv utsatt for mulig kampfiksing i en treningskamp mot det latviske laget Ventspils. NFF bekreftet at de så på kampen som et mulig tilfelle av kampfiksing etter mistenkelig oppførsel fra det latviske laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag