Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Zidane ferdig som Real Madrid-trener

Det opplyser klubben i en pressemelding torsdag.

Ryktene om at franskmannen skulle være ferdig som hovedtrener i den spanske storklubben begynte å svirre onsdag og nå er det altså bekreftet.

Real Madrid la ut en pressemelding om dette torsdag i 12-tiden.

Der står det at Zidane har bestemt seg for å slutte i jobben som hovedtrener i klubben og avslutte sin nåværende periode i Real Madrid.

LES OGSÅ: Veland tatt på senga av Ramos-sjokket: - Det var noe man hadde tatt for gitt

- Vil alltid være hans hjem

Klubben skriver videre at de respekterer franskmannens beslutning og at de ønsker å vise sin takknemlighet for det han har bidratt med.

- Han vet han er selve hjertet i Real Madrid og klubben vil for alltid være hans hjem, skriver spanjolene i den korte pressemeldingen.

Zidane hadde stor suksess som Real Madrid-sjef i perioden 2016 tl 2018 der han blant annet ledet klubben til tre strake titler i Champions League.

LES OGSÅ: Arsenal vil ha samtaler med Real Madrid om Ødegaard

Han ga seg i jobben i mai 2018, men ble hentet inn på nytt i mars 2019, men har ikke klart å følge opp suksessen i den andre perioden som hovedtrener.

Den opprinnelige kontrakten strakk seg fram til 2022, men nå har Zidane altså selv besluttet å avslutte samarbeidet før tiden.

Conte eller Raul?

Denne sesongen røk den spanske klubben ut i semifinalen av Champions League mot Chelsea og endte til slutt opp som nummer to i La Liga.

LES OGSÅ: Hevder Zidane angrer på Ødegaard-avgjørelse

Det spekuleres allerede i hvem som skal overta jobben på Santiago Bernabeu og italienske Max Allegri har blitt trukket fram som et aktuelt navn, men ifølge velinformerte Fabrizio Romano skal han være enig med Juventus.

Tidligere Inter-trener, Antonio Conte, som nylig sa opp sin jobb i Milano-klubben er en annen som kobles med jobben, ifølge spanske AS, mens også klubblegenden Raul skal være en aktuell mann for å overta styringen i storklubben.