Det første merseysidederbyet til Rafael Benítez i Evertons managersete bød på en ny nedtur for spanjolen.

Den tidligere Liverpool-manageren står nå med åtte strake Premier League-kamper uten seier. Torsdag er det to måneder siden forrige Everton-seier i ligaen, hjemme mot Norwich.

Les også: Sjokkerte eksperten: - Han skiller seg ut

Siden da er det blitt seks tap, og bare to poeng fra uavgjortkamper mot henholdsvis Manchester United og Tottenham.

Et Everton som forrige sesong, i alle fall glimtvis, lignet på et mannskap som kunne ta steg mot toppen av tabellen, rykker nå stadig nærmere en mulig nedrykksstrid.

Samtidig melder britiske spillselskaper at Benítez nå har lavest odds for å bli den sjuende mangeren som sparkes i Premier League denne sesongen. 61-åringen topper den oversikten foran Southamptons Ralph Hassenhüttl, den nylig ansatte Watford-manageren Claudio Ranieri og Leicesters Brendan Rodgers.

Får støtte

Tidligere Liverpool-helt Dirk Kuyt spilte i mange år under Benítez' regjeringstid på Anfield. Nederlenderen sier han forstår frustrasjonen til Everton-tilhengerne nå som resultatene svikter.

- Det var allerede en vrien situasjon fra start for Rafa. Hvis du har vært manager for Liverpool, og så blir den nye manageren til Everton, er det selvfølgelig mange som tviler på det opplegget.

- Men jeg kjenner Rafa, og han kommer til å gjøre alt han kan i jobben og vil gjøre det så bra som mulig sammen med støtteapparatet, sier Kuyt til BBC Radio 5.

Les også: Salahs reaksjon vekker oppsikt. Klopp er overrasket

Mannen som fikk mye tillit av Benítez, og ble brukt i en rekke ulike posisjoner av eks-sjefen, fortsetter:

- Men hvis du taper et derby, så kan jeg fortelle deg at stemningen etterpå ikke er god. Jeg vant heldigvis flere enn jeg tapte, men jeg kan se for meg situasjonen i Everton akkurat nå, og det ser ikke bra ut.

Kuyt tilføyer at han tror Benítez kan få snudd trenden på Goodison Park. Eks-spissen understreker dog at manageren ikke er ansvarlig for nedturen aleine, men retter også en pekefinger mot klubbstyret i Everton.

- Dette høres rart ut fra en Liverpool-mann, men jeg håper de klarer å få snudd på ting, for jeg mener spesielt Rafa fortjener bedre resultater der borte, uttaler Dirk Kuyt.

Elendig form

Med 15 poeng på 14 kamper har The Toffees fem poengs luke ned til Burnley på nedrykksplass. Sistnevnte klubb har en utsatt kamp til gode på Everton og de andre lagene på nedre halvdel av tabellen etter spillerunden i midtuka.

Etter tapet for Liverpool i rivaloppgjøret ligger blåtrøyene desidert sist på formtabellen for de siste to månedene i Premier League. Everton slapp inn fire mål i tilsvarende ligakamp på hjemmebane for første gang siden 1982.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

- Jeg er nødt til å tro på at vi kommer til å gjøre det bra. Jeg er overbevist om at vi får en god andre del av sesongen, men vi er nødt til å begynne å vinne for å holde på troen, kommenterte Benítez etter onsdagens nederlag.

- Men måten vi framsto på i starten, og hvordan vi spilte da vi hadde alle tilgjengelig, det er nivået jeg forventer for den andre halvdelen av ligaen, fortsetter den pressede Everton-sjefen.

De blåkledde fra Merseyside mangler stjernespiss Dominic Calvert-Lewin og stopperprofilen Yerry Mina, som begge har skader i låret. I tillegg har Richarlison og Abdoulaye Doucouré mistet flere kamper etter den lovende starten på sesongen.

Før de siste åtte kampene, og statstikken 0-2-6, hadde Everton fire seirer og én uavgjort etter de seks første spillerundene.