*Nettavisen* Sport.

Bekymret for Italia-kampen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Thomas Myhre står over tirsdagens kamp mot Costa Rica, og er lett engstelig med tanke på møtet med Italia neste lørdag.

23.05.05 18:59

Mannen som har voktet Norges bur de siste kampene, sliter med en strekk i brystregionen, og valgte å trene alternativt på et helsestudio mandag. Han spiller definitivt ikke tirsdagens Ullevaal-kamp mot Costa Rica.

Det er ingen krise - det er neste kamp som virkelig teller. Norge møter Italia 4. juni. Det er ikke mer enn 12 dager til den viktige VM-kvalkampen.

- Det er klart jeg er bekymret ettersom jeg ikke er 100 prosent frisk, sier Myhre til TV 2 Nettavisen.

Han har slitt med en skade i brystregionen i seks uker, og har fått forskjellige diagnoser av legene. Etter at en brysom infeksjon kom og forsvant, begynte landslagskeeperen å trene i forrige uke. Det gikk bra, helt til Myhre trappet opp.

- Jeg fikk en reaksjon på slutten av treningen fredag, forteller Myhre.

Landslagslege Thor Einar Andersen fant imidlertid ut av problemet. Han tror Myhre rekker Italia-kampen.

- Vi er veldig optimistiske med tanke på Italia-kampen. Det er litt tidlig å sette han inn i kamp nå, men han viser fin framgang dag for dag, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Legens optimisme er nesten medisin nok for Myhre.

- Thor Einar er fantastisk dyktig. Det er godt å komme hjem til en så grundig lege. Det gleder meg at han er optimistisk, sier Myhre.

Heller ikke Claus Lundekvam kommer til å spille morgendagens kamp. Det er ikke mer enn en uke siden han opererte kinnbeinet, og Costa Rica-kampen er ikke viktig nok til at verken Lundekvam eller Hareide ønsker å risikere noe.

- Det ser veldig bra ut med Claus. Det var en vellykket operasjon. Han er i og for seg medisinsk klarert. Men hvis han får seg en ny smell på samme sted, må han opereres på nytt, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag