Den siste tiden har det stormet rundt Erling Braut Haalands Borussia Dortmund etter flere svake prestasjoner i Europa.

Det tyske topplaget maktet ikke å ta seg videre fra gruppespillet i Champions League, og torsdag forrige uke ble de ydmyket av skotske Rangers med sifrene 4-2, på sin egen hjemmebane.

Men bare få dager etterpå rundspilte de gulkledde Borussia Mönchengladbach og vant hele 6-0. Det har fått flere til å reagere, blant de Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

- Dortmund er verdens snodigste fotballag. Veksler mellom å se ut som Freias 2. lag og Barcelona anno 2009 på få dager- hver uke, skrev han på sin egen Twitter-profil etter Dortmunds storseier forrige uke.

Les også: Ødegaard-øyeblikk vekker oppsikt i England: - Utrolig frekk

- Fascinerende

Eivind Bisgaard Sundet kommenterer Bundesliga sammen med Lars Tjærnås for Viaplay, og støtter sin kollegas uttalelse.

- Du vet jo faktisk aldri hva du får av Borussia Dortmund, så det er jo alltid en spenning å kommentere de hver uke. Det er fascinerende slik de holder på, og på mange måter mer menneskelig enn det man ser fra andre topplag i Europa, sier han til Nettavisen.

Les også: Mener United bør punge ut for å bli kvitt Ronaldo: - En åpenbar løsning

- Er det unikt at de holder på slik denne sesongen, eller har man sett det før?

- De har i hvert fall vært sånn her siden jeg begynte å kommentere deres kamper. En av grunnene kan være at de har ofte veldig unge spillere som har hovedroller i laget. Men når de først er gode, så er de veldig veldig gode.

Dortmund ligger på en foreløpig andreplass i årets Bundesliga, bare seks poeng bak Bayern.

- Man har snakket om det i flere sesonger, at man kan se det på kroppsspråket til spillerne at de gir litt opp. Man klarer ikke helt å gardere seg for det, for fungerer det ikke så fungerer det ikke. Men det er definitivt noe som sitter i veggene der, sier Sundet.

Og fortsetter:

- Det virker som det er en gruppedynamikk og en kultur der nå, som gjør at når først én skrur av, er det flere som også gjør det samme. Det ser man nesten aldri i, for eksempel, Bayern München.

Haalands avgjørelse

Europa-spill for Dortmund og Haaland kan altså ende allerede til torsdag, med mindre de slår Rangers med mer enn to mål.

- Hadde jeg vært Erling Braut Haaland, så hadde jeg tenkt at jeg hadde vokst fra det laget. For å ta det neste steget i karrieren må han kanskje komme til et sted hvor det er en litt annen mentalitet, for å at han skal få ut sitt fulle potensialet.

Les også: Sarpsborg 08 avslo Lindseth-bud fra Russland: - Noe jeg håpet skulle gå i orden

- Samtidig syntes jeg ikke han har blitt skadelidende av at Dortmund har snublet, for at har som regel alltid levert. Jeg kan ikke komme på veldig mange svake kamper han har hatt.

- Han har vært en foregangsmann på banen, for å få de til å komme i rett modus og går foran som en leder. Men han har vært mye borte de siste månedene, så man har ikke fått sett like mye av det.

- De har faktisk scoret nest flest mål, av samtlige Dortmund-utgaver gjennom tidene, på denne tiden av sesongen, så det er tydelig at det er noe som fungerer.

- Ikke gjort en god nok jobb

Marco Rose tok over treneransvaret før denne sesongen, men har ikke fått det helt til stemme enn så lenge.

- Jeg tror de hadde håpet på at han skulle komme inn og få orden på den manglende mentaliteten i laget. Man kan derfor si at han muligens ikke har lyktes helt med sitt prosjekt, men han har heller ikke fått mulighet til å bygge sin egen tropp.

Dortmund forsterket laget med kun én spiller i både sommer- og vintervinduet, og det var nederlenderen Donyell Malen.

- Han har bare fått en gjeng med spillere han skal trene, så der har ikke klubben og ledelsen gjort en god nok jobb på det området. Spørsmålet er også om Dortmund er i en posisjon hvor de kan hente bedre spillere.

Les også: Vurderer ny rolle for Arsenal-toppscorer: - Han kan ikke sitte på benken

Dortmund-direktør Marc Zorc uttalte seg nylig om trenersituasjonen i klubben, men var klar på at Rose har ledelsens tillit til tross for Europa-blunderen.

- Jeg er fortsatt skuffet og tom for ord. Det var en flau og fryktelig prestasjon. Men Marco Rose er ikke et tema enn så lenge, sa direktør Marc Zorc, ifølge Fabrizio Romano, om framtiden til hovedtrener Marco Rose.

Nordmannen er ikke med i den tyske storklubbens tropp til torsdagens kamp.