*Nettavisen* Sport.

Belgisk dynamitt på vei til Brasil

Foto: Reuters/Scanpix

Belgia knuste dagens motstander 3-0 på bortebane. Vi tror de gjentar bedriften i kveldens kamp.

10.06.13 08:33

Sportspills meny fredag:
V4 Färjestad: Goop regjerer
V65 Jarlsberg: Nå smeller det

langoddsen finner vi kamper fra VM-kvaliken, U21-EM, U19 Eliterunde, norsk 3. divisjon, Serie B i Brasil, og en spennende kamp i NHL sluttspillet.

Det ble ingen treff på tipsene for torsdag: langskuddet gikk ut til innkast med 0-4 tap for Brage, og Fluminense tapte borte mot Coritiba. Når det gjelder sistnevnte kamp spilte hverken Deco (utestengt for doping) eller Fred (tatt ut i landslagstroppen). Dette burde vi ha visst, og glippen beklages.

Dagens langskudd:
Tsjekkia – Italia U 3.05

Tsjekkia (3.) jager andreplassen i gruppe B, ligger to poeng bak Bulgaria (2.) men har én kamp til gode. Foreløpig status er 2-2-1, men tsjekkerne har ikke imponert på hjemmebane: tapt 0-3 for Danmark (4.) og spilt 0-0 mot Bulgaria (2.). Seieren kom mot Malta (6.), som for øvrig ikke har tatt poeng på bortebane siden 2007 (1-1 mot Moldova).

Italia troner øverst med 4-1-0 og 13 poeng. Vunnet begge hjemme; over Danmark (4.) og Malta (6.). Borte har det blitt seier over Armenia (5.) og Malta, og poengdeling mot Bulgaria (2.) Finalisten fra EM har mange klassespillere i troppen; spesielt midtbanen med Pirlo (Juventus), De Rossi (Roma), og Montolivio (Milan) er det klasse av.

Italia er favoritter, men Tsjekkia kan gi god motstand hvis de har dagen. Det er verdt å merke seg at Italia er trolig meget fornøyd meg ett poeng. Så lenge de ikke taper ligger de fremdeles meget godt an, og det kan fort være at de tar minimalt med risiko og triller ball kampen lang. Vi prøver oss med en frekk uavgjort i Praha.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
Ishavsbyen – Finnsnes B 1.15

Finnsnes troner øverst i 3. divisjon avd. 12., laget har skaffet seg en luke på fem poeng til Fløya på andre. Ishavsbyen er nummer ni, har tapt tre av fire hjemme, og sjansene er store for at den femte kommer i dag. Men dette er 3.divisjon; man vet aldri hvilket mannskap lagene stiller med, og til 1.15 lar vi favoritten passere i fred og ro.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
222.Belgia – Serbia
Belgia har for første gang på mange år et meget spennende lag, stiller med klassespillere i alle ledd: forsvaret består av solide Kompany, Van Buyten og Verthongen; på midten herjer Fellaini, Hazard og Dembélé, mens på topp har de kanskje det som er Europas mest spennende spisspar i Benteke og Lukaku. Står foreløpig uten tap i gruppe A med 5-1-0 og 16 poeng, det samme som Kroatia, så dagens kamp er definitivt viktig. Eneste poengtap kom mot nettopp Kroatia på hjemmebane, men har ellers slått Makedonia (5.), Skottland (6.) og Wales (4.). Dagens motstander ble i tillegg knust 3-0 på bortebane. Belgierne har kun sluppet inn ett mål og scoret mest i gruppa (11).

Serbia er allerede ni poeng bak toppen og har nok innsett at toget har gått. Har i utgangspunktet et respektabelt lag, men er nok bedre stilt bakover enn fremover: forsvaret kan skilte med navn som Ivanovic (Chelsea), Kolarov (Manchester City) og Subotic (Borussia Dortmund). Av spissene som er tatt ut har kun Markovic og Dordevic scoret (ett mål hver), men midtbanemannen Kuzmanovic står med seks nettkjenninger. Serberne har spilt tre kamper på bortebane: tapt mot Kroatia (2.) og Makedonia (5.), mens det ble 0-0 i Skottland (6.).

Klar hjemmefordel for Belgia, som trenger tre poeng for å legge press på kroatene.

Belgia –Serbia 1.50 3.45 5.15

Costa Rica – Honduras
VM-kvalik. CONCACAF. Costa Rica er på tredjeplass, har foreløpig én av hver: 2-0 seier over Jamaica (6.) hjemme, 2-2 og poengdeling i Panama (2.), og 0-1 tap i USA (4.) Svært jevnt i gruppen etter tre spilte kamper: opp til Mexico på første skiller kun to poeng, mens ned til Jamaica på siste er det også bare to. I troppen finner vi noen kjente navn: Junior Diaz (Mainz 05), Christian Bolaños (København FC), Michael Barrantes (Aalesund), Celso Borges (AIK) og kaptein Bryan Ruiz (Fulham). Slo Canada borte i en treningskamp forrige uke, men stilte da med et alternativ lag. Kan sikre seg et godt fotfeste i kvaliken med seier i dag.

Honduras ligger nest sist med fire poeng, men i en jevn gruppe er de absolutt med i kampen om VM-billett. Har i likhet med dagens motstander én av hver: hjemme har det blitt 2-2 mot Mexico (1.) og 2-1 seier over USA (4.), mens det ble 0-2 tap i Panama (2.). Troppen består for det meste av spillere fra den hjemlige ligaen, men vi finner også navn som Palacios (Stoke City), Espinoza (Wigan) og Izaguirre (Celtic).

Begge lag har vært igjennom tøffe kamper, og begge har kommet forholdsvis godt ut av det. Costa Rica er ingen storfavoritt, men CONCACAF-kvalifiseringen er veldig hjemmedominert, hvor brorparten av seierne kommer på hjemmebane. Vi tror det skjer i dag også, og gir Costa Rica tillitten i San José.

66. Costa Rica – Honduras 1.70 3.20 3.95
222. Belgia –Serbia 1.50 3.45 5.15

Total odds 2.55

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag