Gå til sidens hovedinnhold

Belgisk spurtseier i Touren – nytt veltdrama felte favoritter

Stygge scener på oppløpet under mandagens dramatiske etappe i Tour de France.

Tim Merlier tråkket inn til seier på 3. etappe i Tour de France. Stjerner som Geraint Thomas og Primoz Roglic var blant dem som lå strødd i veibanen underveis.

Det ble nok en gang høydramatisk i sluttfasen av en Tour-etappe.

Se høydepunkter fra etappen:

Lauritsen: - Forferdelig

På oppløpet mandag falt spurtkanonene Caleb Ewan og Peter Sagan i seiersjakten. Det åpnet for seier til belgiske Merlier.

- Det er grenser for hvor mye disse rytterne tåler når de faller igjen og igjen, sa TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

Årets Tour de France har så langt vært preget av flere stygge velt. På den første etappen av rittet gikk det en stor massevelt forårsaket av en tilskuer.

Kort tid etter mandagens etappe ble det klart at Ewan må bryte årets Tour de France som en følge av velten.

- Forferdelig, det er veldig mange velt før vi kommer til mål. og til og med på oppløpet før de kommer til mål er det en ny velt. Vi får håpe at disse gutta som ser både oppskrapet, blodige og fæle ut, at de kommer seg igjen og at det ikke er så ille som det i utgangspunktet ser ut, sa TV 2-ekspert Dag Otto Lauritsen om etappen.

Noen kilometer tidligere var altså Roglic i bakken etter å ha kjørt i bakhjulet på en rytter foran seg. Sloveneren er Jumbo-Vismas store sammenlagthåp.

Den gule ledertrøya tilhører fortsatt Mathieu van der Poel. Den nederlandske Alpecin-Fenix-stjernen inntok sammenlagtteten med søndagens etappeseier.

Flere i bakken

Velt har preget innledningen på årets Tour de France. Heller ikke mandag ble ryttere spart for et vondt møte med asfalten. Etter drøyt fire mil deiset Geraint Thomas i bakken og slo skulderen ut av ledd.

Robert Gesink gikk ned med Thomas i den tidlige velten. Nederlenderen ble såpass skadd at han måtte bryte rittet. Det er et hardt slag for Jumbo-Visma og lagets sammenlagthåp Primoz Roglic, som må fullføre touren uten en av sine viktigste bidragsytere.

Det gikk også flere velt med litt over ti kilometer igjen.

Tirsdagens etappe på 150,4 kilometer er også flat. Den starter i Redon og har målgang i Fougères. Dagen etter står rittets første tempo på programmet.

(©NTB)