RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Belgisk Tour de France-by venter på Kristoff

Sist oppdatert:
- Jeg skal kjøre ekstra bra den dagen, sier han til procycling.no.

Etappe fem i neste års Tour de France starter i Ieper (Ypres på fransk). Der har Thor Hushovds belgiske fanklubb base.

De har nordmannen også fått sin egen pub, som han også har besøkt ved et par anledninger.

Se VGs reportasje fra puben her!

Det alle kanskje ikke har fått med seg, er at Alexander Kristoff også har pådratt seg massiv oppmerksomhet fra det sykkelgale landet. Mellom Ieper og inngangsporten til Arenbergskogen, passerer hovedfeltet Wervik, hvor Stavanger-guttens fanklubb er plassert.

Fikk fanklubb etter Flandern
Kristoff forteller til procycling.no at interessen fra Belgia for alvor ble vekket etter strålende kjøring under årets Flandern rundt.

- Jeg fikk fanklubben etter klassikerne i år. Det var spesielt fjerdeplassen i Flandern rundt som gjorde at det ble startet. Jeg har blant andre hilst på lederen av fanklubben, men jeg har ikke vært i Belgia siden. Det blir morsomt å kjøre forbi dem, og jeg skal passe på å kjøre ekstra bra den dagen, sier Kristoff til procycling.no.

At norske ryttere har dedikerte fangrupperinger i Belgia, høres kanskje rart ut - men i utlandet er dette slettes ikke uvanlig. I det fullstendig sykkelgale Belgia er man også svært flinke til å sette pris på utøvere som leverer gode prestasjoner fra sykkelen.

- Både du og Thor Hushovd har belgiske fanklubber. Hva gjør dere riktig?

- Det viktigste er å kjøre bra i ritt i nærheten av Flandern. Da popper klubbene plutselig opp, sier Kristoff til procycling.no

Verken Hushovd eller Kristoff kan være sikre på deltakelse i neste års Tour de France. Dersom Joaquim Rodriguez vender blikket mot Giro d'Italia eller Vuelta a España, vil Kristoffs være bankers, og da kan han også få oppleve å innta touren med flere dedikerte hjelperyttere rundt seg.

Hushovd-fansen venter
For Hushovds del blir det et spørsmål om hva BMC ønsker å utrette. Det er så godt som klart at Cadel Evans ikke prioriterer rittet, og Philippe Gilbert har også sådd tvil rundt egen deltakelse. Med tanke på brosteinsavslutningen på den 5. etappen, vil det være en god grunn til å sende Hushovd nedover.

- Jeg håper han starter i touren og kommer hit igjen. Da skal vi planlegge en spesiell velkomst, sier Jos Vanhaute, leder for Hushovds belgiske fanklubb.

Dette blir tredje gangen Tour de France besøker Ipers i morderne tid. I 2007 på vei til Gent kjørte feltet gjennom byen, med ekstatiske Hushovd-tilhengere godt synlige langs veien. To dager senere vant Grimstad-syklisten etappen til Joigny.

Muligheter for sprinterne i England
I Stavanger fikk Kristoff med seg løypepresentasjonen, men har foreløpig ikke kunnet peke seg ut noen etapper som passer ham ekstremt godt.

- Det har ikke kommet noen løypeprofiler ennå, så det er litt vanskelig å vurdere. Men jeg ser det er mange sjanser den første uken, men også noen muligheter utover det. Jeg teller rundt ti sjanser for meg, sier Alexander Kristoff til procycling.no

- Så du har ikke fått sett deg ut noen spesielle etapper allerede?

- Det er litt vanskelig, men jeg satser jo selvfølgelig mot spurtetappene. Ellers pleier jeg å kjøre bra i Belgia, så jeg tror den femte etappen kommer til å passe meg bra. Da jeg var amatør kjørte jeg også sterkt i Tour of Britain, så de tre første etappene blir spennende.

- Regner med å kjøre
Kristoff kom hjem fra årets Tour de France med to en håndfull gode plasseringer. Han ble slått av Marcel Kittel på den svært dramatiske etappen mot Bastia, mens det ble fjerdeplass bak sprinttrioen Kittel, Mark Cavendish og Peter Sagan i Tours.

Til forskjell fra de andre, hadde nordmannen svært få hjelpere å støtte seg på underveis. Som oftest var han overlatt helt til seg selv.

- Hvordan ser du på sjansene dine for å få kjøre årets Tour de France?

- Det er ikke sikkert, man skal ta ut laget først og sesongplanen er ennå ikke lagt. Men jeg regner med jeg skal kjøre der, jeg presterte ganske bra i år, sier Kristoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest