BMCs råsterke klassikertropp skremmer vettet av de fleste konkurrentene.

Faktisk har laget blitt så sterkt at det en liten stund så ut til at det til og med skremte en av lagets egne ryttere.

For Greg Van Avermaet var på ingen måte overlykkelig over at hans belgiske landsmann Gilbert valgte den røde og sorte BMC-drakten.

- Ankomsten forandrer ting for meg, det er helt sikkert, sa rytteren kort tid etter at overgangen var kjent.

Stakk fra Gilbert før 2011
Og det spørs om det ikke forandrer ting til det negatie for 26-åringen. For som syklister er de to svært like. Begge er sterke i korte bakker, har en fantastisk motor og en god avslutning. Flere og flere har begynt å referer til Van Avermaet som «mini-Gilbert».

Da sier det seg selv at utsiktene til å få kjøre for egne sjanser blir langt mørkere når «storebror» velger å gå til laget ditt.

Faktisk hadde Van Avermaet allerede «flyktet» fra Gilbert en gang tidligere. Før 2011-sesongen flyttet Van Avermaet fra Omega Pharma-Lotto til BMC nettopp for å få kjøre for egne sjanser. I det belgiske storlaget var det nemlig Gilbert som var kaptein.

Van Avermaets noe lunkne uttalelse om Gilberts ankomst fikk sistnevnte til å slå tilbake.

- Greg har potensial, men han må være realistisk. I finalen av Liège tok han kun en føring i teten, før han ble kjørt av og tapte ett minutt. Hvis han virkelig hadde vært sterk hadde han holdt helt inn til målgang.

- Han viste sine grenser, og han viste at grensene hans ikke tillater at han er kaptein hos BMC, uttalte Gilbert i desember.

Van Avermaet, som vant Paris-Tours i fjor, likte ikke uttalelsen, men lot seg heller ikke lokke til å starte en ordkrig i media.

- En ære
Nå, to måneder senere, virker situasjonen til å ha blitt snudd på hodet. En treningssamling virket til å være alt som skulle til for å finne tonen igjen.

- I øyeblikket er Philippe på et høyere nivå enn meg. Han vant alle rittene han kunne vinne i fjor, mens jeg prøver å utvikle meg videre for hvert år som går.

- Det er på en måte en ære å jobbe med han. Han er en sterk rytter og jeg skal jobbe hardt slik at jeg kan komme opp på samme nivå som han, uttaler Van Avermaet ifølge cyclingnews.

Med andre ord har ting gått fra å være nærmest kullsvart til rosenrødt. Men snakket ut om rollefordelingen neste sesong har ikke de to belgiske stjerneskuddene gjort ennå.

- Vi har bare snakket om ting som ikke har med sykkel å gjøre foreløpig. Folk i Belgia tror ikke vi er på talefot, men jeg mener vi har et godt forhold og at ting kommer til å løse seg dette året.

Skulle samarbeidet sitte like godt som Van Avermaet gir uttrykk for er det en dårlig nyhet for konkurrentene. Et stjernespekket og sammensveiset BMC-lag vil være favoritt i alle de store klassikerne.