RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lars Petter Nordhaugs Belkin-lag gjorde en meget god etappe fra Årnes til Budor i Tour of Norway fredag.
Lars Petter Nordhaugs Belkin-lag gjorde en meget god etappe fra Årnes til Budor i Tour of Norway fredag. Foto: Bas Czerwinski (Afp)

Belkin-laget dominerte i Tour of Norway

Lars Petter Nordhaugs Belkin-lag gjorde en meget god etappe fra Årnes til Budor i Tour of Norway fredag.

Sep Vanmarcke vant etappen, mens lagkamerat Stef Clement ble firer.

Belgiske Vanmarcke satt i et firemannsbrudd som gikk helt til mål, men fikk en overkommelige oppgave med å sikre seg etappeseieren. Med kort distanse igjen til målgang rykket han fra sine bruddkamerater og trillet inn til etappeseier. Bak seg hadde han svenske Gustav Larsson og Katjusja-rytter Gatis Smukulis.

Clement jublet for lagkameraten fra sin 4.-plass.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var en tøff avslutning. Jeg og Stef (Clement) gjorde alt vi kunne for seieren. Jeg er glad for at jeg klarer å vinne på et «fjell», sa Vanmarcke til TV 2.

Kristoff slet

Alexander Kristoff slet på den siste stigningen opp til Budor og endte til slutt på 8.-plass. Han kunne ikke hamle opp med de raskeste i hovedfeltet.

– Jeg visste at denne avslutningen var for tøff for meg. Jeg visste at jeg ikke kom til å klare det, så jeg er fornøyd, sa Kristoff.

Bauke Mollema gjorde Belkin-dagen enda bedre ved å trille over mål på 9.-plass. Lars Petter Nordhaug kom i mål litt lenger bak, men beholder topp 10-plassering i sammendraget.

Lørdag skal feltet bevege seg fra Brumunddal til Lillehammer, før den siste etappen går fra Gjøvik til Hønefoss søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere