*Nettavisen* Sport.

Bellamy skriver om Riise-overfallet

Foto: Stu Forster / Getty / All Over Press (2007 Getty Images)

Bråkmakeren har gitt ut bok.

31.05.13 09:23

I februar 2007 var Liverpool en tur i Algarve, for å forberede seg til en Champions League-kamp mot Barcelona.

Der gikk det hardt for seg. Den siste kvelden endte med at Craig Bellamy overfalt John Arne Riise med en golfkølle.

Historien ble behørig omtalt den gang.

Nå dukker den opp igjen, i biografien til den walisiske bråkmakeren Bellamy, som er ført i pennen av Daily Mirrors Oliver Holt. Den engelske avisen har nå publisert et utdrag.

Nektet å synge
Bellamy forteller at han satt sammen med Riise, Sami Hyypiä og Steve Finnan på Vale do Lobo tidlig på kvelden, og at han ba Riise om å gå opp på scenen i karaokebaren og synge. Riise ville ikke, men Bellamy maste.

Til slutt skal Riise ha blitt forbannet og ropt til Bellamy at han skulle slutte å mase.

- Jo mer (alkohol) jeg drakk, jo mer irritert ble jeg. På den tiden visste jeg ikke hvordan jeg skulle kontrollere følelsene mine hvis noen var respektløse mot meg foran de andre spillerne. Jeg er en av de verste menneskene når jeg drikker, forteller Bellamy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Riise gikk på rommet for å legge seg, mens Bellamy ble mer og mer aggressiv og etter hvert bestemte seg for å følge etter. Og for å ta med seg en golfkølle.

- Jeg øvde meg på et par svinger. La oss gå og se Riise nå, sa Bellamy til lagkameraten Steve Finnan.

Slag og trusler
Døren inn til Riises rom var ulåst. Bellamy snek seg inn, slo på lyset og så at nordmannen lå i sengen, med ansiktet bort fra Bellamy og hendene foran øynene for å skjerme dem fra lyset. Bellamy slo Riise over ryggen med golfkølla.

- Du kan ikke kalle den en sving. Det var bare en lett slag, egentlig. Hadde jeg tatt en skikkelig sving, hadde jeg truffet taket, hevder Bellamy.

«Hvis du snakker sånn til meg igjen foran andre, skal jeg bøye denne rundt hodet ditt», sa Bellamy, før han pøste ut flere trusler.

Allerede den gang kom det ut at Bellamy truet med å ødelegge karrieren til John Arne Riise.

Bellamy angrer på oppførselen sin i dag.

- Den var patetisk. Det var idioti på høyeste nivå. Det var fyllerørete mobbeoppførsel.

Kvelden var ikke av det rolige slaget for lagkameratene deres, heller. Ifølge Bellamy ble hotellets lounge ødelagt. Sofaer sto opp ned, lampeskjermer lå på gulvet og så videre.

Bøtelagt
Manager Rafael Benitez og hans assistent Pako Ayesteran kalte etter hvert Bellamy inn til et møte.

- De satt i en sofa de må ha snudd på plass selv. Rafa, den mest kontrollerte mannen jeg kjente, var omgitt av totalt kaos, av en scene som ropte manglende kontroll. Det lå plater og lampeskjermer overalt. Rafa så på meg og ba meg ta på noen sko før jeg kuttet opp føttene på noe som lå knust på gulvet.

«John Arne Riise har nettopp kommet inn på rommet mitt og sagt at du angrep ham med en golfkølle», skal Benitez ha sagt.

Bellamy ga sin versjon av hendelsen, og forteller at han allerede da var en angrende synder. Han trodde imidlertid at hans overfall på Riise skulle havne i skyggen av at Jerzy Dudek samme kveld havnet i fyllearresten og måtte hentes av Benitez mot kausjon.

Det gjorde det ikke.

Både Riise og Bellamy ble bøtelagt tilsvarende to ukelønner for bråket. Det tilsvarte cirka 1,5 millioner kroner for Bellamy og rundt 800.000 kroner for Riise.

HTML EMBED

- Bellamys historie er ute. Jeg vil ikke kommentere den, bortsett fra: Rafa kom på mitt rom, ikke jeg til ham. Jeg gikk rett i senga etter at Craig gikk, skriver Riise på Twitter.

HTML EMBED

HTML EMBED

HTML EMBED

De to kom i fokus også i kampen mot Barcelona. Bellamy scoret 1-1-målet og spilte fram Riise til 2-1-målet.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.