Dansken, som har spilt for en rekke større klubber i sin karriere, hyller Martin Ødegaard i en episode av podkasten «Stolpe Ind».

Bendtner har selv vært Arsenal-spiller og er svært imponert over hvordan drammenseren nå briljerer på fotballbanen.

– Ødegaard, fra å være et av de største talentene i verden, kom til Real Madrid og ble glemt. Det var ikke lett å vite hvilken vei karrieren hans ville ta. Det var ikke tvil om at talentet var der hele tiden, men det handlet om å gi mannen tid.

– Det han viser nå som kaptein for Arsenal, på toppen av Premier League. Han er toneangivende, sier Bendtner.

Deretter spør han:

– Er det Premier Leagues beste spiller? Han er i hvert fall en av de.

– Enorm respekt

Eks-Rosenborg-spilleren forteller at det er hele karrieren til Ødegaard, med oppturer og nedturer, som gjør ham mest imponert.

– Historien hans, hvordan han har vært nede, for så å komme opp igjen, ned igjen og så videre, til han er der han er nå. Det har jeg enormt stor respekt for, sier Bendtner.

35-åringen fikk selv en årrekke i Arsenal-drakten og spilte både på aldersbestemte lag, i tillegg til å gjøre det godt på øverste nivå. I etterkant har han spilt for blant andre Rosenborg, før han avsluttet karrieren i FC København.

Første på 19 år

Ødegaard vant prisen som månedens spiller i Premier League i november/desember, og han har ledet Arsenal til seier på seier.

Skulle londonerne holde ut hele sesongen, vil det bli klubbens første Premier League-tittel på 19 år. Den gang gikk klubben ubeseiret gjennom alle 38 ligakamper.