I den ferskeste episoden av podkasten «Stolpe Ind» snakker den tidligere Arsenal-spilleren blant annet om Lionel Messis kontroversielle tur til Saudi-Arabia. Argentineren havnet i konflikt med PSG etter at han angivelig skal ha trosset klubben og droppet en treningsøkt til fordel for en privat reise. Selv har han uttalt at det hele dreide seg om en misforståelse.

I kjølvannet av Messis Saudi-tur forteller Bendtner om en egen opplevelse han hadde mens han spilte i Arsenal. Der fikk han og lagkameratene nemlig et svært lukrativt tilbud fra arabisk hold, som noen valgte å takke ja til.

– Jeg kan fortelle deg en historie. Den er litt morsom. Det var noen av oss Arsenal-spillerne som ble venner med en sjeik. Vi hygget oss og spiste og sånt, fordi han hadde bursdag. Så spurte han om jeg kunne snakke med noen av spillerne, to eller tre, og spørre om de kunne komme innom og spille litt fotball med barna hans. Det skulle de få én million hver for.

Bendtner presiserer så at det dreide seg om danske kroner, eller cirka 100.000 pund den gang. Det var snakk om et totimers oppdrag.

Vil ikke røpe navn

Til tross for at spillerne tjente gode penger i London-klubben, var det likevel noen som takket ja til sidejobben. Bendtner, som selv valgte å takke nei, organiserte det hele.

– Jeg sørget for at noen av gutta kom og spilte litt fotball i hagen der, i et slags palass i London. De tok også noen bilder sammen, og så dro de igjen.

Les også: Alfie Haaland ble eskortert bort av vakter – nå slår han tilbake

På spørsmål fra podkast-kollegene om hvilke spillere det var snakk om, er han hemmelighetsfull.

– Det kan jeg ikke si. Jeg kan si at det var noen sterke spillere.

– Sinnsykt

Bendtner spilte i Arsenal i en årrekke, før han senere gikk til blant andre Rosenborg og FC København. Flere spillere av hans kaliber har fått store tilbud fra Midtøsten, men dansken har holdt seg til spill i Europa gjennom sin karriere. Han forteller at episoden med sjeiken i London var hans første møte med spinnville tilbud fra ulike hold.

– Det er første gang jeg har opplevd noe sinnssykt i forhold til det.

Les også: Tribune-videoen: Dette er milliardærene som var sammen med Alfie Haaland

Den siste tiden har Saudi-Arabia og svært lukrative tilbud fra Midtøsten vært et hett tema i fotballverden. Først gikk Cristiano Ronaldo til Al Nassr på en rekord-avtale i januar, og nå ryktes Lionel Messi til en ny klubb i samme land.

Messi skal ha fått et giganttilbud fra Saudi-Arabia i forbindelse med at hans kontrakt med PSG går ut i juni. Det er ventet at stjernespilleren vil flytte på seg, men han har selv ikke uttalt hvor ferden går videre.

For få dager siden hevdet nyhetsbyrået AFP at en overgang til Saudi-Arabia var i boks, men Messis far gikk senere ut for å avkrefte dette. Dermed gjenstår det å se om han velger å takke ja til monstertilbudet han angivelig skal ha stående.