RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez: - Owen går til Real

Sist oppdatert:
Liverpool-manager Rafael Benitez bekrefter at Michael Owen forlater klubben. - Det var umulig å gjøre noe med, sier spanjolen. Liverpool får en Real-spiller i bytte.

Michael Owen hadde bare ett år igjen av kontrakten med Liverpool, og det var Real Madrid naturligvis klar over. Den spanske storklubben har lenge hatt Owen i kikkerten.

- Michael vil gjennomgå en medisinsk test i Madrid før avtalen undertegnes, sier Benitez.

Liverpool får den 25 år gamle midtbanespilleren Antonio Núñez i bytte. Opprinnelig ønsket Benitez enten Fernando Morientes eller Juanfran, men det var Real Madrid som satt med alle essene i forhandlingene.

- Jeg var veldig fornøyd med Michael, og ønsket at han skulle bli. Problemet var at han bare hadde ett år igjen av kontrakten. Real Madrid tok kontakt med agenten hans, og til slutt var det umulig å kontrollere situasjonen, forklarer Benitez.

Real Madrid vil betale 12 millioner euro - rundt 100 millioner kroner - for Owen. Det er spottpris for spilleren som ble kåret til Europas beste i 2001.

- Pengene fra dette salget vil bli brukt til å balansere laget. Vi har fremdeles gode spisser og et godt lag. Vi gjorde vårt beste for å beholde ham, men, som jeg sier, det var en vanskelig situasjon for oss, poengterer Benitez.

Ryktene om en overgang til Real Madrid blusset opp da Owen ble vraket til kampen mot Grazer tidligere i uka. I helgen var Owens agent i Madrid og forhandlet fram 24-åringens personlige kontrakt.

Benitez har tidligere jobbet som trener for Real Madrids ungdomsavdeling, og har utmerket kjennskap til hva som rører seg i klubben. Antonio Núñez er derfor neppe et ubeskrevet blad for Benitez.

I Norge er han mer ukjent. Núñez, som hadde draktnummer 16 i Real, er 25 år gammel, 183 centimeter høy, spilte ti kamper som innbytter og scoret ett mål forrige sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere