RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez avviser tirade-effekt

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Manageren mener utspillet mot Sir Alex Ferguson ikke påvirket laget hans mot Stoke.

STOKE – LIVERPOOL 0-0:

Liverpool har til tider vært svært gode denne sesongen, og ved utgangen av 2008 toppet laget Premier League tre poeng foran Chelsea.

Det har imidlertid ikke bare gått på skinner for Rafael Benitez gutter. Mot antatt svakere motstand har rødtrøyene gnag på gang avgitt viktige poeng. I lørdagens kamp mot Stoke på Britannia Stadium skjedde det igjen.

Liverpool klarte nemlig bare uavgjort 0-0 borte mot det nyopprykkede laget, og tapte dermed viktige poeng i tetstriden. Hadde de vunnet kampen kunne de skaffet seg en solid luke ned til rivalene Manchester United og Chelsea, som møtes til dyst på Old Trafford søndag. Skulle United vinne den kampen, så er det i stedet de som nå for alvor er i angreps-posisjon. De regjerende Premier League-mestrene vil da være fem poeng bak Liverpool, med to kamper mindre spilt.

Ett poeng betyr likevel at Liverpool fortsatt topper den engelske toppdivisjonen. Laget står nå med 46 poeng etter 21 spilte kamper. Stoke på sin side, ligger like over nedrykksstreken som nummer 17.

- Vi er ikke fornøyd, men det var også en vanskelig kamp. Vi kunne fort ha avgjort mot slutten. Uavgjort er i hvert fall bedre enn å tape, sa Liverpool-manager Rafa Benitez til Setanta Sport etter kampen.

- Stoke er et tøft lag å møte. Hver gang de har innkast, frispark eller hjørnespark, så får vi problemer. Men vi er fortsatt på toppen av tabellen, så ting ser bra ut for oss, fortsatte manageren.

Avviser tirade-effekt
Tidligere denne uken skapte Liverpool-sjefen store overskrifter, da han rettet skarp kritikk mot managerkollega Sir Alex Ferguson. Under en pressekonferanse hevdet Benitez at den tyggeglade skotten ble særbehandlet av det engelske fotballforbundet.

Etter kampen var spanjolen likevel klar på at dette utspillet, og all den oppmerksomheten det har fått i ettertid, ikke hadde påvirket laget hans i forkant av Stoke-kampen.

- Jeg tror ikke det. Når du topper serien, så vil du alltid vinne kamper. Det er uvesentlig hvem du spiller mot. I dag så trengte vi en seier, uansett hva som ble sagt på pressekonferansen, fortalte Benitez etter kampen.

- Ferguson har vært sjef i United i 22 år nå, og jeg synes det var på tide å ta opp dette temaet. Jeg ville forsvare laget mitt, og tenkte at nok er nok, avsluttet han.

Stoke traff tverrliggeren
Liverpool åpnet best på Britannia Stadium, men etter hvert kom hjemmelaget mer med i kampen. De kjempet beinhardt i forsvar, og skapte også farligheter foran gjestens mål.

Stoke har blant annet blitt kjent for sine farlige innkast denne sesongen, og etter et snaut kvarter så viste de hvorfor. Rory Delap kastet på sedvanlig vis langt, men Sami Hyypia fikk headet unna. Ballen ble på nytt slått inn i feltet, og til tross for at tre mann sto i offside, fikk Matthew Etherington avslutte. Ballen smalt i tverrliggeren og ut. En supersjanse for hjemmelaget, men det var helt klart grunn til å lure på hva linjedommeren drev med.

Liverpool hadde også sine sjanser i første omgang. Dirk Kuyt skapte forventninger da han slo inn fra høyre, men en våken Thomas Sørensen i Stoke-buret fikk slått ballen til corner.

Like etter testet Yossi Benayoun skuddfoten fra rundt 15 meters hold. Israelerens avslutning ble imidlertid blokkert. Returen fra Javier Mascherano ble også stoppet av vertens kompakte forsvar.

Liverpool-keeper Jose Reina er som oftest tryggheten selv, men i lørdagens oppgjør var han til tider ute å kjøre. Etter en halvtimes spill var spanjolen ute på bærtur, og bommet regelrett på ballen. Målet sto åpnet, men heltemodig innsats av gjestens forsvar sørget for at ballen til slutt ble klarert.

Til pause sto det dermed 0-0. Et resultat som ga et godt bilde av kampen så langt. Liverpool hadde ikke levd opp til favorittstemplet, og var langt unna den formen de viste mot Newcastle i romjulen.

Gerrard nær ved å avgjøre
Etter hvilen kom Jose Reina i fokus igjen. På et utspill så sparket han ballen rett til Dave Kitson, som dermed fikk en stor mulighet. Spissen rundet Liverpool-keeperen, men satte ballen i nettveggen fra spiss vinkel. Heldig for gjestene.

Brasilianske Lucas hadde fått sjansen fra start i Xabi Alonsos skadefravær, og i det 68. minutt kunne han fort ha blitt dagens store helt. Dirk Kuyt slo inn, og på bakerste stolpe sto Lucas helt umarkert. Midtbanemannen traff imidlertid ikke helt riktig på headingen, og ballen gikk på tvers igjennom feltet. Sami Hyypia kom på ballen, men satte den utenfor.

Mot slutten satte gjestene fra Beatles-byen inn en aldri så liten sluttspurt. Først traff Steven Gerrard tverrliggeren med et knallhardt innlegg, og på overtid satte samme mann ballen i stanga, etter godt samspill med innbytter Fernando Torres.

Kort tid etter blåste dommeren av for full tid, og Rafael Benitez måtte fra sin tribuneplass konstatere at laget hans ikke har scoret mål på Stoke denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere