RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez er ny Chelsea-manager

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Klubben bekrefter at spanjolen tar over for Roberto Di Matteo.

Onsdag ble det klart at Roberto Di Matteo har fått sparken som manager for Chelsea, dagen etter at klubben tapte 3-0 mot Juventus i Champions League.

Bare timer etter at italieneren fikk sparken, ble det klart at det er tidligere Liverpool- og Inter-manager Rafael Benitez som tar over manageransvaret på Stamford Bridge.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld.

- Eieren og styret mener at man i Rafa Benitez har en manager med betydelig erfaring fra det høyeste nivået i fotballen, som umiddelbart kan levere det vi er ute etter, står det i meldingen.

Kontrakt ut neste sesong
Flere engelske aviser melder at Benitez har signert en kontrakt med en lengde på 18 måneder.

Han skal møte Chelsea-spillerne på klubbens treningsanlegg i Cobham på torsdag.

Londonklubben har bare plukket to poeng på sine fire siste ligakamper og står i tillegg i fare for å ryke ut av Champions League allerede i gruppespillet, etter tirsdagens tap for Juventus i Torino.

En rekke engelske medier meldte onsdag at Rafael Benitez var aktuell som erstatter, noe viste seg å stemme på en prikk.

Get Adobe Flash player

Mye erfaring
Spanjolen har vært uten managerjobb etter at han fikk sparken av Inter på lille julaften i 2010, da han mislyktes med å følge opp José Mourinhos suksess i klubben.

Han har tidligere ledet Valencia til topps i La Liga og Uefa-cupen og ledet også Liverpool i den berømte Champions League-triumfen mot AC Milan i 2005.

I italienske Inter vant han den italienske supercupen og VM for klubblag før han måtte pakke kofferten og forlate Milano.

Benitez takket angivelig nei til å lede Chelsea på midlertidig basis da André Villas-Boas fikk sparken i mars, og insisterte på at han som et minimum fikk en kontrakt på 18 måneder.

Det har altså Roman Abramovitsj gått med på denne gang.

Chelsea ryker ut av Champions League dersom Juventus og Sjakhtar Donetsk spiller uavgjort i den siste runden. Seier til Juventus vil også sende Chelsea ut. Sjakhtar Donetsk er allerede sikret avansement.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere