Benitez gir seg ikke

Foto: Reuters

Liverpool-manager Rafael Benitez viser ingen tegn til anger og retter nå nye harde angrep mot Manchester United-leiren.

12.01.09 15:54

(ANB): Ordkrigen på fotballøya er i ferd med å spisse seg kraftig til når den engelske ligasesongen er godt over halvspilt. I fremste rekke på barrikadene står Liverpool-sjef Rafael Benitez – og spanjolen har stilt kanonen mot Old Trafford.

Det startet med et lyskespark til Sir Alex Ferguson før helga. Nå står styreformann David Gill i skuddlinjen.

Sistnevnte sitter i styret i Det engelske fotballforbundet – etter at han i 2006 ble valgt inn som klubbrepresentant sammen med Boltons styreformann Phil Gartside. Britiske medier har omtalt feiden mellom de to managerne som et psykologisk spill, men det avviser Benitez.

– Dette handler ikke om psykologisk spill så lenge de har kontroll over alt. Psykologisk spill er det når man har like forutsetninger. Først da kan du være smartere enn de andre, sier Benitez til lokalavisen Liverpool Echo og tilføyer:

– Når du kontrollerer alt, og til og med har styreformannen din i forbundet, er det ikke psykologisk spill.

«Forstyrret» Benitez
Foran helgens ligarunde sendte Benitez av gårde en saftig salve mot United-manager Alex Ferguson. Liverpool-sjefen mener skotten er den eneste manageren i den engelske ligaen som aldri blir straffet tross gjentatte verbale utbrudd mot både dommere og motstandere.

I etterkant har han fått støtte av blant andre tidligere toppdommer Graham Poll. I mandagens utgave av Daily Mail hevdet han at skotten burde vært straffet hardere denne sesongen.

Mannen i skuddlinjen, Sir Alex Ferguson, svarte søndag kveld på kritikken ved å stemple Benitez som «forstyrret». Det later ikke til å ha lagt en demper på spanjolens irritasjon. Snarere tvert imot. På spørsmål om det ligger en interessekonflikt i at United-styreformann Gill sitter i FA-styret, svarer Benitez:

– Det er et faktum at én person som både er mektig og har mye kontroll, samt sitter i mange komiteer, har fått plass i FA. Det er veldig merkelig.

– Mange tenker det samme som meg. Jeg må nå skifte mobilnummer fordi jeg har fått så mange støtteerklæringer, tilføyer han.

Varsler nye angrep
Spanjolen gir samtidig enda et stikk til Sir Alex Ferguson.

– Jeg ønsker utelukkende å forsvare klubben min mot en som ikke gjør annet enn å snakke hele tiden. Det er det hele. Kanskje fortsetter han å snakke om Liverpool. Vi får se hva som skjer, sier Benitez – med klar adresse til Uniteds mektige manager.

Han varsler at det etter hvert vil komme nye angrep, dersom man finner mer rusk å bruke mot Ferguson.

– Hvis han fortsetter å si ting om Liverpool, kommer vi til å fortsette å lete etter flere faktum. Og kanskje, etter 22 år, har vi mye fakta tilgjengelig, sier Benitez.

Dermed skulle ballen igjen være spilt over på Fergusons banehalvdel. Spørsmålet er om skotten gjør et nytt mottrekk.

Collymore skeptisk
Et annet spørsmål er om angrepene på United har den ønskede effekten for Rafael Benitez. Liverpool-legenden Stan Collymore tror fort spanjolen spiller gullet rett i armene på United.

– Dette gir United enda mer motivasjon, og sånne angrep kan slå tilbake ved at søkelyset blir satt enda mer intenst mot Liverpool, skriver han i sin faste mandagsspalte i The Mirror.

– Det er ikke lurt å gjøre sånne ting allerede midt i sesongen, så lenge United har en haug rutinerte spillere som mer enn gjerne vil gni Liverpool-spillernes ansikter med sånne uttalelser, tilføyer Collymore – men understreker samtidig at han støtter innholdet i kritikken fra Benitez.

Lørdag måtte Liverpool nøye seg med ett fattig poeng mot Stoke. Bedre ble ikke situasjonen av at United nedsablet Chelsea med 3-0 – og la ytterligere press på serielederen. Nå skiller det fem poeng mellom lagene – og United har to kamper til gode.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag