Benítez med julegave til fansen

Foto: AFP/Scanpix

Endelig fikk de se Alberto Aquilani fra start.

27.12.09 16:00

LIVERPOOL - WOLVES 2-0:

Liverpool-fansen har ventet og ventet i hele høst og vinter. Ventet på at den elendige formen skulle snu, ventet på å endelig få se dyrekjøpte Alberto Aquilani fra start, og ventet på at humøret og engasjementet blant spillerne skulle blomstre igjen.

Julen er som kjent tiden da en rekke ønsker går i oppfyllelse, og Liverpool-manager Rafael Benítez hadde en og annen overraskelse til fansen da hans rødkledte menn møtte Wolves til kamp lørdag.

Aquilani fra start
Den spanske manageren hadde nemlig funnet plass til sin skadeskutte italiener fra start for første gang i ligaen, og i tospann med Lucas Leiva på den sentrale midtbanen fikk Aquilani vist fram glimt av det han kan. Da han ble byttet ut til fordel for Dani Pacecho like før slutt ble han også belønnet med stående applaus fra Anfield-publikummet.

Noen minneverdig første omgang ble det likevel aldri, og selv om Liverpool styrte banespillet, var det faktisk gjestene som skapte omgangens aller største sjanse.

Foto: Reuters/Scanpix

Vertene slet med å få pasningene til å sitte, og spillet ble etter hvert preget av en rekke feilpasninger og dårlige mottak. Til hvilen sto det 0-0, et greit resultat etter en svak forestilling.

- Wolves spilte veldig bra i første omgang. De var godt organisert, og kom på gode kontringer, sier Liverpool-forsvarer Jamie Carragher til ESPN om innsatsen før pause.

Rødt, nei gult, nei rødt
Andre omgang åpnet på verst tenkelig måte for gjestene. Rett etter sidebytte fikk nemlig Stephen Ward gult kort, da han gjorde et helhjertet forsøk på å bytte trøye med Yossi Benayoun tre kvarter for tidlig. Like etter kom samme mann i dommerens fokus igjen.

Backen begikk en ny forseelse, og dommer Andre Mariner dro fram kortet. Det var imidlertid Christophe Berra som ble straffet. Liverpool-spillerne klaget på avgjørelsen, og etter en kort prat med assistenten ble kortet gitt til Ward i stedet.

Dermed måtte Wolves-forsvareren dusje alene.

- Jeg har sett video fra situasjonen, og må si at Ward ikke fortjente å bli utvist. Det så ikke ut som noe frispark, men mer som om Liverpool-spilleren bare falt over ende, sier Wolves-manager Mick McCarthy om den omstridte hendelsen tidlig i andre omgang.

Se lørdagens Premier League-resultater i faktaboksen til høyre!

Gerrard, selvfølgelig
Og med én mann mer på banen så Liverpool seg aldri tilbake. Allerede ti minutter etter utvisningen kom endelig den forløsende scoringen, og ikke overraskende var det kaptein Steven Gerrard som tok ansvar når vertene trengte det som mest.

Emiliano Insua dro seg fri på venstresiden, og serverte sin kaptein et perfekt innlegg. Gerrard møtte ballen på seks-sju meters hold, fant litt rom mellom to oppassere, og stanget vertene kontant i føringen, uten at Marcus Hahnemann kunne gjøre stort.

- Dette handlet om tålmodighet. Vi begynte å bli litt nervøse, og publikum ga oss litt pes, men vi hadde fortsatt troen, og det fikk vi også betalt for, sier målscorer Gerrard etter kampen.

Benayoun punkterte
Og nå løsnet det for alvor, for åtte minutter senere ble 1-0 til 2-0. Et Fabio Aurelio-innlegg havnet ute hos Yossi Benayoun, som fikk all verdens tid til å finsikte avslutningen. Israeleren dro bort en forsvarer, før han banket ballen i mål via hodet til Berra.

Dermed var Wolves i realiteten hektet av, og hjemmelaget kunne kontrollere inn.

- Vi visste dette kom til å bli en tøff kamp. De jobbet hardt hele veien, men jeg synes utvisningen var klar. Etter det kontrollerte vi oppgjøret, spesielt i starten av andre, men vi måtte også score mål. Det andre målet punkterte kampen, sier Rafael Benítez.

Resultatet betyr at Liverpool nå står med 30 poeng etter 19 spilte kamper, og ligger på en foreløpig 7.-plass. Opp til Chelsea på førsteplassen er det imidlertid fortsatt langt, nærmere bestemt 12 poeng. Wolves står nå med 19 poeng og ligger som nummer 15.

Les fullt kampreferat og se tabellen her!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.