RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Reina blir utvist i kampen mot Chelsea 5.2.2006.
Reina blir utvist i kampen mot Chelsea 5.2.2006. (Foto: Scanpix)

Benitez rasende på Robben

Sist oppdatert:
Rafa Benitez var rasende på Arjen Robben etter toppkampen på Stamford Bridge. «Galskap», mente spanjolen.

Liverpools keeper Pepe Reina fikk rødt kort mot slutten av toppkampen mot Chelsea søndag. 23-åringen havnet i duell med Eidur Gudjohnsen utenfor feltet, islendingen handset og fikk med seg ballen mot cornerflagget, og spanjolen satte inn en tøff takling bakfra.

Reina traff ballen, men fikk likevel frispark mot seg etter den farlige taklingen. Det var imidlertid ikke mer enn gult kort, ifølge dommer Alan Wiley.

Galskap
Det røde kortet kom da Reina ble provosert av Arjen Robben, og svarte med å dytte keeperhandsken i ansiktet på nederlenderen. Robben gikk i bakken som om han var henrettet av en eksekusjonspeletong, og lurte dommeren til å gi Reina rødt kort.

- Skaden til Robben er så alvorlig at han sikkert blir værende på sykehuset i minst en uke, sa Benitez syrlig.

Liverpools manager var mildt sagt irritert.

- Det var galskap å se på. Reina har gjort en feil, fordi Robben snakket til ham for å provosere, og Reina snudde seg og rørte ham i ansiktet. Men reaksjonen var som om Robben hadde brukket nakken. Jeg skjønner ikke hvorfor du kan sparke ned alle under kampen, og kanskje få et gult kort, men hvis du rører en spiller, får du rødt kort og blir suspendert i tre kamper, raste Benitez ifølge The Guardian etter tapet.

En slik reaksjon ser man svært, svært sjelden fra den normalt så selvbeherskede Rafa Benitez. Han hadde heller ikke så mye godt å si om dommer Alan Wiley.

- Jeg har en klar idé om hva jeg skal gjøre, men det avhenger av FA. Du kan utnytte dette. I dette tilfellet burde dommeren hatt mer erfaring, sett situasjonen og kontrollert den.

Tittelkampen avgjort?
Chelsea ledet allerede 2-0, og hadde seieren i lomma. Begge målene kom etter personlige feil i Liverpools forsvar. John Arne Riise må ta på seg skylden for det første baklengsmålet, da han lot William Gallas stå umarkert, mens Stephen Warnock opphevet offside da Hernan Crespo banket inn 2-0.

Benitez ville ikke svare på om dette resultatet betyr at Chelsea i praksis har vunnet sitt andre strake ligagull. Londonlaget har 15 poengs ledelse på Manchester United og 21 poengs ledelse på Liverpool etter 25 runder. Liverpool har to kamper til gode.

- Jeg bryr meg ikke om Chelsea, det kan jeg love deg, var alt spanjolen svarte på det spørsmålet.

Dommer Wiley bekreftet etter kampen at Reina fikk gult kort for taklingen på på Eidur Gudjohnsen, og et nytt gult for «slaget» mot Robben. Benitez har allerede lovet at han vil appellere mot utvisningen.

- Ethvert rødt kort kan appelleres, men vi venter stadig på dommerrapporten, fortalte en talsmann fra FA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere