Tiden er fem hundredels sekund bak Kevin Youngs verdensrekord fra OL i Barcelona i 1992 og fire hundredeler bedre enn Karsten Warholms europarekord satt i Stockholm i august i fjor.

I tillegg til de tre er qatarske Abderrahman Samba (46,98) den eneste som har løpt under 47 sekunder.

– Jeg prøvde bare å komme med på OL-laget. Jeg visste jeg ville løpe på 46, men jeg visst ikke hvor lavt jeg kunne klare. Skulle ønske jeg tok verdensrekorden, men det går greit, sa Benjamin på NBCs sending.

– Jeg er så glad nå. Det betyr mye, og jeg ser fram til OL, sa han.

Warholm på Bislett

Dermed ligger det meste an til å bli en utrolig duell mellom amerikaneren Benjamin og nordmannen Warholm i årets OL-sesong.

Benjamin sesongdebuterte med kruttsterke 47,13 i et stevne i California allerede 9. mai, mens Warholm foreløpig ikke har løpt hoveddistansen denne sesongen.

Under stevne «Bislett Night of highlights» 4. juni forbedret han riktignok sin egen verdensbestenotering på mer utradisjonelle 300 meter hekk med 52 hundredeler.

Førstkommende torsdag sesongdebuterer han på 400 meter hekk under Bislett Games.

Sterke resultater

Benjamin var ikke den eneste som leverte varene under uttaksstevne.

Grant Holloway leverte 12,81 i semifinalen på 110 meter hekk. Det er ett hundredels sekund bak Aries Merrit verdensrekord fra 2012. I finalen leverte han noe dårligere, men vant på 12,96.

I kvinnenes sleggekonkurranse vant DeAnna Price med et kast på 80,31. Kun polske Anita Wlodarczyk har kastet lenger. Hennes verdensrekord fra 2016 lyder 82,98 meter.

(©NTB)