RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sergio Torres (AP/Scanpix)

Benkesliter Carew får ros

Sist oppdatert:
Mens John Carew er i ferd med å få samme stempel som Ole Gunnar Solskjær – «supersub» – klatrer Aston Villa mot serietoppen.

Aston Villa har nemlig stille og rolig sneket seg til fire seirer på de fem første kampene.

Men mens Birmingham-klubben i fjor fikk mye oppmerksomhet som den friske utfordreren til den etablerte toppkvartetten, har Aston Villa i år havnet mer i skyggen av Manchester City og Tottenham.

Etter et skuffende tomålstap for Wigan hjemme på Villa Park i sesongpremieren, har Carew & co. funnet fram godtaktene igjen. De påfølgende fire kampene er alle vunnet, og det med den solide målforskjellen 8–1.

Ikke siden 1998/99-sesongen har laget startet bedre.

Takker Carew
En av hovedårsakene til det heter Gabriel Agbonlahor. Den lynhurtige spissen har notert seg for tre av Villas åtte Premier League-mål denne sesongen. I tillegg har han notert seg for cupmål.

Og hvem takker han for suksessen? John Carew.

Agbonlahor mener at akkurat som Batman har Robin, har han Carew. Hjelpen han får av Carew er uvurderlig.

- Hvis du ser på statistikken hans, har han gjort dette siden han kom, sier Agbonlahor om Carew ifølge engelske medier.

«Dette» er å servere medspillerne mål, slik nordmannen gjorde da Agbonlahor scoret vinnermålet mot lokalrival Birmingham i ligacupen i midtuken.

«Supersub Carew»
Det gjorde Carew etter at han kom inn fra benken. Lokalavisen Birmingham Post nølte ikke med å bruke ordet «supersub» – superreserven – om nordmannen.

Fra benken observerte Carew kampen. Da han omsider kom på banen, brukte han kunnskapen han hadde samlet til å finne Agbonlahor fem minutter før slutt.

Etter en influensaplaget sesongstart, har John Carew måttet akseptere en del tid på benken så langt. I ligaen har han kun fått starte én kamp. Han håper å doble det tallet når hans lag lørdag møter Blackburn.

Morten Gamst Pedersens klubb ligger på feil side av nedrykksstreken, og bør få det tungt mot Villa – men ser nok et visst håp i og med at kampen går på hjemmebanen Ewood Park.

Trist rekord
For øvrig setter Portsmouth klubbrekord i hver eneste serierunde nå. De har tapt sesongens seks første Premier League-kamper, og for hvert tap forverrer de den rekorden.

I den engelske toppseriens historie er det kun tre lag med verre statistikk. Bolton tapte de sju første høsten 1902.

Tre år tidligere presterte Liverpool åtte strake åpningstap. Men rekorden befinner seg omtrent 50 kilometer lenger øst enn i havnebyen.

1. november 1930 noterte Manchester United seg for seier. Det var imidlertid kamp nummer 13 den sesongen – etter 12 strake tap i sesongstarten. Dit har Pompey et stykke å gå. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere