Kun 15 dager før VM-fellesstarten i København slo Daniele Bennati til med en livsviktig seier.

Lørdagens etappe i Vuelta a España var kupert, og de fleste trodde at Sky desperat ville angripe bonussekundene. Med andre ord skulle det bli en hard etappe til tross for de siste 45 paddeflate kilometerne etter 1. kategorien Puerto de Urkiola.

Men farten var moderat og hele 81 ryttere var med hovedfeltet inn til målbyen Vitoria.

Der spurtslo Leopard Trek-rytteren landsmennene Enrico Gasparotto og Damiano Caruso (Liquigas-Cannondale).

Var med i bruddet
- Det var en utrolig viktig seier for meg og laget. Vi har vært gjennom en vanskelig periode i det siste, og dette er belønningen for hardt arbeid til tross for forstyrrelsene rundt oss. Jeg vil dele denne seieren med hele laget.

- I dag (lørdag) trodde jeg egentlig ikke at jeg var kapabel til å vinne. På lagmøte ble det avtalt at jeg skulle være der, og se hvordan rittet utviklet seg. Det var et vanskelig utgangspunkt ettersom 20 ryttere var i brudd, uten at vi var representert, så jeg ble med, sa Daniele Bennati ifølge cyclingnews.com.

Feltet fikk delvis kontroll på bruddet, og opp den fryktede stigningen Puerto de Urkiola var det ikke all verdens tempo.

- Jeg visste at jeg ville slite opp Puerto de Urkiola, så jeg kjørte mitt eget tempo. Vi var bare 50 sekunder foran (feltet, vår.anm.) ved begynnelsen av stigningen, så jeg kjørte stigningen som det skulle vært trening og lyttet til kroppen. Feltet hentet meg, men det betydde at jeg var der for spurten. Lagkameratene gjorde en fantastisk jobb, og jeg måtte bare avslutte det med en seier, fortalte 30-åringen.

Mistet to måneder
En litt rufsete start på sesongen gjorde at enkelte tvilte på Daniele Bennati før VM i København. Men nå mener hovedpersonen selv at han er i rute.

- Jeg har vist at min form bare blir bedre og bedre, og nå er moralen sterk også, sa Bennati og la til:

- Jeg har hatt en vanskelig sesong. Jeg startet bra, til tross for litt mange sterke plasseringer og få seirer. Plutselig forandret alt seg da jeg veltet i Tour de Romandie.

Kragebeinsbruddet sørget for at Daniele Bennati var ute av Giro d'Italia- og Tour de France-diskusjon hos Leopard Trek.

- Det gjorde at jeg var ute i to måneder. Jeg hadde en operasjon i kravebeinet, i tillegg til at jeg brakk fire ribbein, fikk hjernerystelse og hadde lungeproblemer. Jeg hadde en hel måned uten sykkeltrening, og da er det veldig vanskelig å komme tilbake med en gang. Jeg har lagt ned mye arbeid, men jeg ville vise god form i vueltaen fordi VM-løypen passer meg veldig godt, og jeg vet at (Paolo) Bettini har tro på meg. Jeg kan snakke om det nå, men det var en veldig vanskelig periode i min karriere og mitt liv.

Daniele Bennati er ikke redd for presset og ansvaret som hører med, hvis han blir VM-kaptein for Italia om to uker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klar for RadioShack-Nissan-Trek
- Paolo har sagt at jeg kan bli kapteinen, og jeg er ikke redd for det. Jeg mener at jeg er gammel nok og ikke minst moden nok til et slikt press. Jeg vil ikke beskrive meg selv som en «campione», men jeg er en god rytter. Hvis jeg får sjansen i kapteinsrollen, vil jeg gi 100 prosent, fortalte Bennati og selvsikkert til:

- Historiebøkene viser til at nesten alle de seneste verdensmesterne har syklet vueltaen på forhånd. Det gir meg trygghet. Vueltaen er en viktig forberedelse mot VM. De fleste gir seg ofte i løpet av den siste uken, men nå er det to uker mellom, så det er viktig å være med hele veien til Madrid.

Se hele Daniele Bennatis sesong i resultater her.

Fusjonen mellom Leopard Trek og Team RadioShack bekymrer ikke Daniele Bennati veldig da han også har kontrakt for 2012-sesongen.

- Jeg har en toårskontrakt med Leopard Trek, og jeg tror helt sikkert at jeg blir en del av laget neste år, sa den fremtidige RadioShack-Nissan-Trek-rytteren og avsluttet:

- For øyeblikket kan vi bare si at RadioShack og Nissan vil bli en del av Leopard Trek. Vi venter på mer deltajler. Jeg vet ikke mer enn det.

Les alt om fusjonen her: RadioShack slapp flere stjernenavn

PS! Søndag kan Daniele Bennati vinne på ny i Vuelta a España. Treukersrittet avsluttes med kort spurtetappe i Madrid søndag ettermiddag.

Her finner du løypeinformasjon hos arrangøren.