*Nettavisen* Sport.

Bennatis første Giro-seier

Foto: (Foto: Scanpix)

Daniele Bennati tok sin første etappeseier i Giro d'Italia mandag. Lagkamerat Franco Pellizotti forsvarte den rosa ledertrøya.

12.05.08 20:32

Liquigas-rytteren Bennati har to etappeseirer i Tour de France og tre i Vuelta a España på merittlista, men italieneren hadde aldri lykkes i hjemlandets store etapperitt før han tråkket fra tetrivalene i spurten i Milazzo.

Den tyske veteranen Eric Zabel ble nummer to og hans landsmann Danilo Hondo nummer tre, men Bennati hadde ikke mye pent å si om løypa han seiret i.

- Jeg vil helst ikke snakke om den, for jeg ville bare bruke stygge ord. Det var farlige veier som plutselig ble veldig trange, med jerngelender langs veien og så videre, sa han.

Den 221 kilometer lange etappen på Sicilia var skjemmet av flere stygge velt, og for de australske CSC-rytterne Bradley McGee og Stuart O'Grady er rittet over. Begge to brakk kragebeinet da de veltet. McGee kunne ikke fortsette, mens O'Grady slet seg til mål bare for å få beskjed om at skaden gjør videre sykling uaktuelt.

Søndagens etappevinner Riccardo Ricco var også uheldig og fikk et ublidt møte med asfalten. Han greide å fullføre med brudd i pekefingeren.

Rittet beveger seg tirsdag fra Sicilia til fastlandet med en 183 kilometer lange 4. etappen fra Pizzo Calabro til Catanzaro-Lungomare.

(ANB-NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.