RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bensinmåleren lurte Solberg

Petter Solberg måtte fredag bryte Rally San Remo fordi han gikk tom for bensin. Nå har teamet hans funnet årsaken til at dette kunne skje.

Petter Solberg kjørte i en ny utgave av Subaru Impreza i Rally San Remo, og håpet at den kunne hjelpe ham til en seier på asfaltdekke. Men på vei fra den sjette og siste fartsprøven gikk bilen tom for bensin.

Solberg forsøkte å dytte bilen, men det var for langt igjen til den siste service-stasjonen. Da han fikk hjelp av andre, ble han diskvalifisert. Samtidig inntok Sebastien Loeb en soleklar ledelse - og Petter Solbergs håp om VM-tittelen ble kraftig redusert.

Nå har i alle fall Subaru-teamet funnet årsaken til fadesen. Det var rett og slett en feil med systemet som måler mengden drivstoff i tanken.

- Det ser ut til å være et misforhold mellom måleren i bilen og det reelle forbruket av drivstoff. Dette misforholdet betød at det var en forskjell på seks liter mellom det vi trodde bilens forbruk var og det faktiske forbruket, opplyste en talsmann for Subaru til wrc.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere