*Nettavisen* Sport.

Benzema i hardt vær for å ha spyttet etter Marseillaisen

KLYSE: Karim Benzema ble filmet spyttende etter at Marseillaisen var ferdigspilt før lørdagens El Clásico. Det er det ikke alle som setter pris på.

Politikere vil ha spilleren utestengt fra landslaget.

25.11.15 16:41

Den franske spissen Karim Benzema er igjen ute i hardt vær i hjemlandet. Fra før har han blitt siktet for utpressing av lagkamerat Mathieu Valbuena, og nå er det flere i Frankrike som er forbanna for noe annet.

Nemlig at Benzema spyttet på gressmatta rett etter at den franske nasjonalsangen, Marseillaisen, var ferdigspilt på Santiago Bernbéu før lørdagens El Clásico. Enkelte mener det var respektløst mot ofrene for Paris-tragedien 13. november.

- Etter å ha måttet tollerere pipeblåsingen av Marseillaisen i en god stund nå, så er det nødvendig å sanksjonere Benzema ettersom han ikke lenger er verdig den franske landslagsdrakta, skriver den franske politikeren Nadine Morano, som er medlem av det europeiske parlamentet.

- Denne handlingen viser forakt og er en fornærmelse mot ofrene, deres familie og hele nasjonen, skriver konservative Morano på sin Facebook-side.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORBANNA: Den franske politikeren Nadine Morano ønsker å utestenge Karim Benzema fra det franske landslaget etter at han spyttet da den franske nasjonalsangen var ferdigspilt.


Morano får også støtte av Robert Ménard, den høyreorienterte borgemesteren av byen Béziers. Han melder på sin Twitter-konto at Benzema ikke lenger fortjener å spille for det franske landslaget.


På sosiale medier skal det være flere som støtter Benzema og mener at hendelsen har vært veldig tilfeldig, og at den franske superspissen ikke skal ha ment noe spesielt med spyttklysen.

Uansett virker det vanskelig å være Karima Benzema om dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.