RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benzema utestengt - mister neste års EM


UTESTENGT: Franske Karim Benzema går etter all sannsynlighet glipp av neste års EM-sluttspill i hjemlandet.
UTESTENGT: Franske Karim Benzema går etter all sannsynlighet glipp av neste års EM-sluttspill i hjemlandet. Foto: Valery Hache (Afp)
Sist oppdatert:
Bekreftes av det franske fotballforbundet

Real Madrid-spissen Karim Benzema får ikke spille landskamper for Frankrike mens utpressingssaken mot ham pågår.

Det bekreftet Frankrikes fotballforbund torsdag. Ifølge Frankrikes fotballpresident, Noel Le Graet, gjelder suspensjonen også neste års EM på hjemmebane dersom straffesaken ikke er avsluttet.

- Jeg har bestemt, det er en beslutning tatt av presidenten, ikke eksekutivkomiteen eller etikkomiteen, at Karim Benzema ikke får spille for Frankrike før situasjonen er avklart, sier Le Graët.

- Så lenge rettssystemet ikke har bestemt om det som er kommet fram rundt Benzema er overdrevet, vil ikke forbundet skifte mening, fortsetter den franske fotballpresidenten.

I juni ble det kjent at Lyon-spilleren Mathieu Valbuena hadde gått til politiet etter at han var blitt kontaktet av en mann som sa han hadde et sexopptak av Valbuena og hans kone.

27 år gamle Benzema, som spiller sammen med Valbuena på landslaget, er siktet for å ha medvirket til utpressingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere