Gå til sidens hovedinnhold

Beordret til å hvile

Linda Grubben ble beordret til å hvile av landslagssjef Audun Svartdal, før torsdagens skiskytterstafett.

RUHPOLDING (Nettavisen): Norge klarte seg bra uten sin store stjerne Linda Grubben på torsdagens stafett i Ruhpolding.

Det norske laget bestående av Tora Berger, Jori Mørkve, Ann Kristin Flatland og Gunn Margit Andreassen endte på en oppløftende fjerdeplass, etter å ha levert imponerende skyting.

I løpet av stafetten brukte de kun fem ekstraskudd.

- Jeg er veldig godt fornøyd, spesielt med skytingen. Vi gjorde en veldig god laginnsats. Husk at vi blant annet kjempet om pallplass mot Frankrike, som har vunnet de to siste verdenscupstafettene, forteller en storfornøyd landslagssjef Audun Svartdal til Nettavisen like etter stafetten.

- Lyst til å gå
Han valgte å hvile storstjernen Linda Grubben. Men Grubben, som denne sesongen lukter på seieren i verdenscupen sammenlagt og er Norges desidert største medaljefavoritt i VM i Anterselva neste måned, ønsket selv å delta på stafetten.

- Linda sa til meg at hun hadde veldig lyst til å gå stafetten. Hun ville ikke stå over, bekrefter Tora Berger, som selv leverte en nærmest feilfri førsteetappe for Norge.

Audun Svartdal forsvarer «vrakingen» av Norges beste kvinnelige skiskytter.

- Vi hadde lenge avtalt at hun skulle hvile i en av konkurransene. Derfor fant vi ut at det var passende å stå over stafetten i Ruhpolding, slik at andre kunne slippe til. Og jeg er glad for at de andre benyttet seg av muligheten, sier Svartdal.

Klar for fredag
Han lover at skiskytterfansen får se en heltent Grubben i aksjon på fredagens sprint og søndagens fellesstart i Ruhpolding.

- Linda trente lett mens de andre gikk stafetten og er veldig klar for å gå igjen på fredag, beroliger Svartdal.

Tora Berger mener Norge beviste at laget er gode nok til å kjempe i verdenstoppen - selv uten Linda Grubben.

- Vi fikk jo vist at vi har bredden. Absolutt hele laget gikk bra, og ikke minst leverte alle veldig bra skyting, oppsummerer Berger.

- Har bredden
Hun får støtte av Ann Kristin Flatland.

- På denne stafetten gjør vi det vi har trent på hele sesongen. Men det er klart at Linda er veldig, veldig viktig for laget, poengterer Flatland.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer