RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FRANTZESCO KANGARIS (Afp)

Ber Anelka holde munn

Sist oppdatert:
Chelsea skal ha gitt Nicolas Anelka beskjed om å holde tett om omstendighetene rundt hjemsendelsen fra VM.

Oslo (ANB): Anelka ble plassert på flyet hjem fra Sør-Afrika etter at han skal ha omtalt landslagssjef Raymond Domenech i svært lite hyggelige ordelag i pausen under kampen mot Mexico.

Episoden har de siste dagene utløst et realt opprør i fransk fotball, og nå skal også Chelsea ha kommet på banen.

Ifølge Nicolas Anelkas bror Claude skal klubbledelsen på Stamford Bridge ha gitt sin spiss-stjerne klar beskjed om ikke å uttale seg om omstendighetene rundt hjemsendelsen.

Les også: Gir Henry skylda

Mediejakt
- Klubben har gitt ham beskjed om ikke å si noe i øyeblikket. Det er best at han venter til etter VM med å snakke, sier Claude Anelka til RTL radio.

Trolig blir anmodningen fra Chelsea fulgt.

- Han ønsker ikke å gjøre ting verre, og det er det beste for det franske laget å fullføre en turnering de håper å komme så langt som mulig i, før man oppklarer alt fra A til Z, sier Claude Anelka.

Både franske og britiske medier har de siste dagene jaktet på Nicolas Anelka – i håp om å få hovedpersonens versjon av bråket i den franske VM-leiren. Så langt har imidlertid spissen sagt minimalt.

Sportspill.no: Vi satser pengene på fransk fiasko

Opphetet diskusjon
Etter kampen mot Mexico nektet han riktignok plent for å ha kalt Domenech «en horesønn».

- Jeg hadde helt klart en opphetet diskusjon med treneren, men det skjedde under garderobens hellighet, mellom treneren og meg. Det skulle aldri ha kommet ut, sier Anelka.

- Jeg insisterer på at ordene som har kommet ut, ikke er mine ord, sa Anelka – uten å ville utdype hva han egentlig sa.

Chelsea-stjernen var mest oppgitt over at episoden lekket ut i offentligheten.

- Jeg hadde helt klart en opphetet diskusjon med treneren, men det skjedde under garderobens hellighet, mellom treneren og meg. Det skulle aldri ha kommet ut, sa Anelka.

Slik går Frankrike videre i VM: Må vinne, og vinne stort

Støtter broren
Nå får han full støtte broren Claude – som langt på vei lover en pressekonferanse der alle kort kommer på bordet.

- Broren min er en rolig og snill fyr. Noe skjedde, men vi må vente til han holder en pressekonferanse for å gi sin versjon av historien, sier han.

Hjemsendelsen av Anelka fra VM førte til at de franske spillerne nektet å trene søndag – i sympati med lagkameraten. Streiken har senere blitt slaktet av alle, inkludert landslagssjef Raymond Domenech.

- Jeg støtter fotballforbundet i avgjørelsen om å ekskludere Anelka. Ingen kan oppføre seg slik i en garderobe, sa han mandag. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere